BakingCarolina Widell

Pecan pie

BakingCarolina Widell
Pecan pie

Den her paien er fylt med nøtter og en slags karamellsaus, og smaker helt nydelig sammen med litt vaniljeis eller krem. Jeg brukte en ganske liten paiform, den var kun 21 cm, fordi paien er ganske mektig og man trenger ikke så store stykker syns jeg 🤷🏼‍♀️ Paien er nok til 8-10 porsjoner

Oppskrift pecan pie

Fyll

100 g valnøtter eller pecanøtter + 50 g til dekorasjon

100 g smelt smør

1 dl muskavadosukker

2 dl lys sirup

1 ss hvetemel

Litt salt

2 egg


Paibunn

125 g smør

2,5 dl mel

0,5 dl melis

1,5 - 2 ss vann


Fremgangsmåte

  1. Start med paideigen. Bland sammen alle ingredienser til en deig og trykk den ut i en paiform. La den stå kjølig imens du lager fyllet

  2. Fyll: Finhakk nøttene, men spar noen til å legge på toppen av paien. Bland sammen alle ingredienser i en bolle og hell det i paiformen. Pynt med nøtter på toppen av paifyllet.

  3. Jeg brukte en ganske liten paiform (21 cm) bruker man en større form blir paien tynnere og trenger kortere tid i ovnen. Jeg brukte ca 35 minutter i 175 grader. Den skal fortsatt være litt rinnende.

  4. La paien kjøles av før du serverer den med litt iskrem eller krem