Pepperkakecheesecake

Pepperkakecheesecake

Nå nærmer det seg jul og butikkene fylles opp med pepperkaker (ikke noen grunn til å sløse hjemmebakte pepperkaker på dette, bruk butikkvarianten) Den her desserten er veldig lettlaget og gir instant julfølelse i munnen. Den er mulig å servere både frossen eller som den er.

Pepperkakecheesecake

Oppskrift pepperkakecheesecake

6 små former eller en stor

2 dl kremfløte

200 g kremost (av philadelphiatype)

1 dl melis

Zest av en halv sitron

0,5 ss sitronsaft

Pepperkakebunn

150 g pepperkaker

75 g smør

Pepperkakecheesecake

Fremgangsmåte pepperkakecheesecake

  1. Pisk kremfløte til en myk krem. Ha i kremosten og melisen, pisk litt til slik at du får en glatt og fast krem.

  2. Smak til med sitronsaft og sitronzest.

  3. Legg pepperkaker i en plastpose og knus de med f.eks en kjevl. Smelt smør og hell det over kakesmuldrene.

  4. Legg pepperkakemassen i bunnen av små former eller en litt større form (ca 20 cm i diameter) og topp med ostekremen.

  5. Server som den er, eller la den stå i fryseren noen timer. Tin den litt før servering. Server med friske bær.

Pepperkakecheesecake