Banankake med mandel og honning
Barna mine liker kun grønne bananer, er de gule så vil de ikke ha de. Bananene vi hadde hjemme i uken ble etter hvert litt brune så da bestemte jeg meg for å lage en banankake. Det ble en banankake med mandel, honning og olivenolje. Her er oppskriften:
To modne bananer + en banan til å ha på toppen av kaken
0,75 dl olivenolje
0,5 dl honning
1 kryddermål salt
2 egg
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 ts bakepulver
0,5 dl mandelflak + litt på toppen
Fremgangsmåte
Mos de to bananene som skal være i kaken med en gaffel i en bolle.
Bland egg, olivenolje og honning med de moste bananene.
Bland sammen alle tørre ingredienser separat og ha de oppi bananrøren. Bland godt.
Kle en brødform i bakepapir og hell opp i røren. Del en banan sidelangs og legg den på toppen, dryss over litt mandel.
Stek i ca. 45 minutter på 150°C eller til at kaken er tørr når du stikker i den.
Hva syntes juryen?
Store deler av juryen syntes selve kakerøren var bedre en den ferdige kaken. Jeg syntes ikke det 😂 Jeg syntes også kaken ble passe søt. Banan kan lett bli kvalmende søtt, men det var bare litt honning i som passet veldig godt sammen med den milde kanel og banansmaken. Banankaken passet også helt utmerket sammen med peanøttsmør kan jeg melde om!