Banankake med mandel og honning

Banankake med mandel og honning

Barna mine liker kun grønne bananer, er de gule så vil de ikke ha de. Bananene vi hadde hjemme i uken ble etter hvert litt brune så da bestemte jeg meg for å lage en banankake. Det ble en banankake med mandel, honning og olivenolje. Her er oppskriften:

Banankake med mandel og honning

 

To modne bananer + en banan til å ha på toppen av kaken

0,75 dl olivenolje

0,5 dl honning

1 kryddermål salt

2 egg

3 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

2 ts bakepulver

0,5 dl mandelflak + litt på toppen

 

Fremgangsmåte

  1. Mos de to bananene som skal være i kaken med en gaffel i en bolle.

  2. Bland egg, olivenolje og honning med de moste bananene.

  3. Bland sammen alle tørre ingredienser separat og ha de oppi bananrøren. Bland godt.

  4. Kle en brødform i bakepapir og hell opp i røren. Del en banan sidelangs og legg den på toppen, dryss over litt mandel.

  5. Stek i ca. 45 minutter på 150°C eller til at kaken er tørr når du stikker i den.

Kutt kaken i skiver og legg i fryseren hvis det blir noe til overs!

Kutt kaken i skiver og legg i fryseren hvis det blir noe til overs!

 

Hva syntes juryen?

Store deler av juryen syntes selve kakerøren var bedre en den ferdige kaken. Jeg syntes ikke det 😂 Jeg syntes også kaken ble passe søt. Banan kan lett bli kvalmende søtt, men det var bare litt honning i som passet veldig godt sammen med den milde kanel og banansmaken. Banankaken passet også helt utmerket sammen med peanøttsmør kan jeg melde om!

Veldig godt med litt peanøttsmør på 😍😍😍

Veldig godt med litt peanøttsmør på 😍😍😍