Lemon curd

Lemon curd

Lemon curd er et søtt tilbehør f.eks scones. Syrlig og samtidig søt, med masse god sitronsmak

lemon curd

Oppskrift

2 eggeplommer

1 egg

2 dl sukker

Saft og zest av 2 sitroner

125 g smør

1 krm salt

0,5 ts vaniljesukker

Lemon curd

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen 2 eggeplommer, 1 egg, sukker og zest og saft av sitron i en kjele.

  2. Varm blandingen til den tykner, den skal ikke koke. Ved 85 °C er blandingen passe tykk. Det er veldig viktig at den ikke blir varmere, da koagulerer eggeplommen.

  3. Ha i smøret litt om litt i terninger, slik at det smelter og blandes inn i kremen.

  4. Smak til med litt salt og vaniljesukker

  5. Oppbevares på glass kjølig, holder ca to uker i kjøleskap

Hjemmelaget lemon curd