Burnt basque cheesecake

Burnt basque cheesecake

Min bror laget burnt basque cheesecake her i vår sommarstuga i Sverige. Ovnen her er rimelig upålitelig, så den ble ganske burnt på toppen 😎 men den smakte ikke brent i det hele tatt. Oppskriften kommer egentlig fra arla.se, men her er oversettningen💁🏼‍♀️ og vi brukte lime isteden for sitron som det var i originalet



Burnt basque cheesecake oppskrift

12 biter

900 g kremost, naturell

3 dl sukker

1 vaniljestang

6 egg

1 lime

5 ss hvetemel

1 ts salt

5 dl kremfløte

server med friske bær


Fremgangsmåte

1. Kle bunnen av en 24 cm springform med bakepapir. Kle også kantene med tykke strimler av bakepapir. La papiret stikke opp ca 8 cm over kanten og pakk skjøtene slik at ingenting sklir rundt. Sett formen på en bakeplate.

2. Sett ovnen på 240° over- og undervarme.

3. Ha kremost og sukker i en stor bolle. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene i bollen med kremosten og pisk med en elektrisk visp i ca 3 minutter. Tilsett ett egg om gangen, mens du visp hele tiden. Tilsett finrevet skall fra lime og 1 ss limesaft

4. Bland mel og salt i en annen bolle. Tilsett litt av fløten og pisk til en jevn masse. Visp inn resten av fløten. Hell fløteblandingen i kremostrøren og pisk med en elektrisk mikser i 2-3 min.

5. Hell all røren i springformen og stell den på bakeplaten.

6. Sett bakeplaten forsiktig inn i ovnen slik at kakeformen står omtrent midt i ovnen. Stek ca 35 min. Kaken skal se karamellisert ut og delvis brent på toppen når den er ferdig.

La det avkjøles i romtemperatur og sett i kjøleskapet i minst 5 timer eller helst over natten.

Her er orignialoppskriften hvis noen er interessert: https://www.arla.se/recept/basque-cheesecake---baskisk-ostkaka/