Tomat og ricotta pai
Nå modner tomatene i drivhuset, alle på samme gang. Hva passer da bedre enn å lage en tomatpai med ricotta, vellagret ost og purre.
Oppskrift tomat og ricottapai
Paiskall
125 g romtemperert smør
3 dl hvetemel
2 ss vann
litt salt
Tomat og ricottafyll
250 g ricotta
2 egg
1 dl creme fraiche
200 g lagret ost, feks lagret cheddar, parmesanost eller västerbottenost
1 liten purre stekt i smør
Salt
350 tomater i miksede farger og størrelser
salt og pepper
Friske urter, jeg brukte oregano og basilikum
Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til paiskallet og trykk ut deigen i en paiform. Stell kjølig i 15 minutter.
Stek paiskallet uten fyll i 15 minutter på 175 C.
Kutt tomatene i passe store skiver eller i biter. Dryss litt salt over og la stå imens du forbereder resten av fyllet.
Stek en liten purre i smør til den er blitt myk.
Bland sammen ricotta, revet ost, creme fraiche, egg, litt salt og pepper, stekt purre og hakkede friske urter.
Ha fyllet i paiskallet. Tørk tomatene lett med litt papir og legg de på toppen av fyllet
Stek paien i ca 40-45 minutter på 175 grader eller til at paien har fått farge og fyllet stivnet
Pynt med litt friske urter og server sammen med en salat
175 grader 15 min først
Så 45 min