Tomat og ricotta pai

Tomat og ricotta pai

Nå modner tomatene i drivhuset, alle på samme gang. Hva passer da bedre enn å lage en tomatpai med ricotta, vellagret ost og purre.

Oppskrift tomat og ricottapai

Paiskall

125 g romtemperert smør

3 dl hvetemel

2 ss vann

litt salt

Tomat og ricottafyll

250 g ricotta

2 egg

1 dl creme fraiche

200 g lagret ost, feks lagret cheddar, parmesanost eller västerbottenost

1 liten purre stekt i smør

Salt

350 tomater i miksede farger og størrelser

salt og pepper

Friske urter, jeg brukte oregano og basilikum


Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til paiskallet og trykk ut deigen i en paiform. Stell kjølig i 15 minutter.

  2. Stek paiskallet uten fyll i 15 minutter på 175 C.

  3. Kutt tomatene i passe store skiver eller i biter. Dryss litt salt over og la stå imens du forbereder resten av fyllet.

  4. Stek en liten purre i smør til den er blitt myk.

  5. Bland sammen ricotta, revet ost, creme fraiche, egg, litt salt og pepper, stekt purre og hakkede friske urter.

  6. Ha fyllet i paiskallet. Tørk tomatene lett med litt papir og legg de på toppen av fyllet

  7. Stek paien i ca 40-45 minutter på 175 grader eller til at paien har fått farge og fyllet stivnet

  8. Pynt med litt friske urter og server sammen med en salat

Tomat og ricotta pai



175 grader 15 min først

Så 45 min