Plommepai
Jeg kjøpte noen plommer siden det er i sesong. De hadde helt fantastisk farge, de var helt røde gjennom hele frukten, men selve plommene var ikke så gode, de var ganske syrlige og smakte ikke så mye i det hele tatt. Så jeg lagde pai av de isteden, der kom de virkelig til sin rett. Selve paideigen er en smuldrepai som blir til et karamellisert og sprøtt dekke på toppene av plommene. Oppskriften er veldig enkel og tok mindre en 40 minutter før den var på bordet og spist. Hvis man bruker plommer som er søtere i smaken kan man dra ned litt på sukkeret i deigen, ellers tror jeg det blir før søtt. Den her fine formen er det jeg bruker når jeg lager paien
Oppskrift plommepai
5 store plommer eller flere små. Mine veide ca 450 g før jeg tok ut kjernene.
150 g smør
1 dl råsukker
1 dl havregryn
2 dl hvetemel
2 ss lys sirup
Fremgangsmåte plommepai
1.Bland sammen mel, havregryn, sukker med smør i biter. Det skal bli en smuldrete deig.
2.Del plommene i to og ta ut kjernene. Legg de i en ildfast form
3.Fordel smuldredeigen over plommene. Hell over litt sirup på toppen av den ustekte paien, den vil gjøre at deigen blir litt karamellisert.
4.Stek i ovnen på 200 ˙C i 25 minutter. Server lun med litt vaniljeis.