Chèvrefylt kylling med sellerirotpuré

Chèvrefylt kylling med sellerirotpuré

Et kyllingbryst fylt med chèvre og frisk timian servert med sellerirotpuré blir en nydelig sommerrett særlig servert med noe grønt på tallerken og noe hvitt i glasset


Oppskrift Sellerirotkrem

1 sellerirot

2 dl creme fraiche

1 ss smør

Litt cayennepepper

Salt og pepper etter smak

 

Fremgangsmåte sellerirotkrem

  1. Skrell og kutt selleriroten i 2x2 cm store biter., kok de møre i lettsaltet vann. Det tar ca 15-20 minutter

  2. Hell av væsken, bland i creme fraiche og bruke en stavmikser for å gjøre pureen glatt

  3. Smak til med en spisesje smør, salt, pepper og litt cayennepepper


Oppskrift chèvrefylt kylling

 

4 kyllingbryst med skinn

10 stilker frisk timian

8 biter chèvreost

2 fedd hvitløk

Smør til steking

Salt og pepper

Fremgangsmåte chèvrefylt kylling

  1. Salt og pepre kyllingfiletene og lag en skår i midten.

  2. Ha smør i en stekepanne, sammen med 2 stilker timian og to fedd hvitløk. Stek kyllingen på begge sider til at den fått farge. Kyllingen skal ikke bli gjennomstekt enda

  3. Ta av kyllingen fra varmen og fyll den med chèvre og timian. Stek den klar i ovnen på 200 grader. Hvis du ønsker en sjysaus kan du ha litt kyllingbuljong og kremfløte opp i pannen du stekte kyllingen i, og gjerne også litt hvit vin.