Laksetartar med ingefær og wasabi

Laksetartar med ingefær og wasabi

Av salmalaks kan man gjøre så mye forskjellig. Jeg lagde en slags dipp eller tartar av små biter av rå salmalaks og smaksatte med frisk ingefær og wasabi.

Jeg serverte den på friterte gyozaark, men man kan også bruke wontonark eller rispapir. Kombinasjonen av den kremete laksrøren og noe krispig fritert er magisk.

Oppskriften er nok til ca 4 foretter - hver person får to hver, men det er ganske mettende mat dette

Oppskrift laksetartar

300 g salmalaks i små terninger

0,5 dl Hellmann’s Majones

1 ts (eller mer) raspet frisk ingefær

Wasabi etter smak

1 ts sitronsaft

salt etter smak

Tilbehør

Friterte gyozaark/wontonark eller rispapir - finnes i asiatiske butikker

Vårløk

Avokado i biter

Ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Kut laks i små terninger og bland med majones. Smak til med wasabi, ingefær, salt og sitronsaft. det er forskjell på wasabi, noen er mye sterkere enn andre.

  2. Friter gyoza eller wontonark i en kjele eller stekepanne med 1-2 cm olje i bunn. Det går ganske raskt, ca 30 til 60 sek, snu de etter halve tiden. La de renne av på litt kjøkkenpapir

  3. Legg på dippen rett før servering og topp med avokado, vårløk og litt ristede sesamfrø