Syltkaker med sitronsmak

Syltkaker med sitronsmak

Disse småkaker smelter virkelig i munnen. Det går fint å bruke hvilken type syltetøy som helst. Jeg brukte hjemmelaget blåbær og bringebærsyltetøy som på svensk hvert fall kallas drottningsylt. Sitronzest er naturligvis frivillig smaksetter men jeg syns sitron er godt i alt, så jeg har alltid det med når jeg lager syltkaker.

Oppskrift

22 stykker (eller 20 hvis du spiser ganske mye deig)

150 g smør

3 dl hvetemel

0,75 dl maizena

1 dl melis

Zest av en halv sitron

1 dl syltetøy

Syltkaker med sitronsmak

Fremgangsmåte

1. Bland sammen alle tørre ingredienser med smøret til en deig. Deigen skal være litt smuldrete og vanskelig å jobbe med. Hvis ikke vil kakene flyte ut i ovnen.

2. Lag en pølse av deigen og kutt skiver på ca 1,5 cm, hvis det er vanskelig kan du også lage runde små kuler av deigen, og platt til litt. Bruk en finger for å lage et hull i midten

3. Ha en teskje syltetøy i hvert enkelt hull og legg kakene på et bakepapir på et stekebrett.

4. Stek på 175 ° C i 12 minutter

småkaker med sitronsmak

Hva syntes juryen?

Småkaker har blitt litt bortglemt i 2020. De er jo ganske anonyme ved siden av en svær cupcake for eksempel. Men det er noe med smørsmaken og konsistensen som jeg bare elsker. Barna likte virkelig også disse. Max (6,5 år) syntes de smakte veldig av sitron, men det var bare godt sa han. Deigen var også god😏

småkaker med syltetøy