BakingCarolina Widell

Kirsebær og kardemommekake

BakingCarolina Widell
Kirsebær og kardemommekake

En litt klissete kake med mye smak av kardemomme. Jeg brukte frosne kirsebær men man kan også bruke f.eks bringebær hvis man ikke har kirsebær.

Oppskrift

100 g smeltet (og gjerne brunet) smør

2 egg

3 dl sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

3 dl hvetemel

1 ts knust kardemomme

1 krm salt

2-3 dl frosne kirsebær uten stein

Mandelflak

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og la det brune litt.

  2. Pisk egg og sukker luftig

  3. Knus kardemommekjerner og bland de sammen med mel, bakepulver, salt og vaniljesukker

  4. Rør sammen melblandingen i eggedosisen, ha så i smøret og bland godt

  5. Smør en form og ha halvparten av kirsebærene i bunnen av formen. Hell over røren og ha resterende kirsebær på toppen. Dryss over litt flaket mandel.

  6. Stek på 175 grader i ca 35-40 minutter. Kaken skal være litt klissete i midten. Jeg brukte en ganske liten form (20 cm) hvis formen er større blir kaken flatere og trenger kortere tid i ovnen