Cheesecake med laks

Cheesecake med laks

På 17 mai serverte jeg en laksecheesecake. Dette syntes alle hørtes veldig rart ut. Men det er altså ikke en dessert, mer en slags pai. Bunnen er laget av dansk rugbrød og dekket med et nydelig laksefyll. Jeg har en ganske liten form (kun 20 cm i diameter) men hvis man er mange er det enkelt å lage dobbel oppskrift og bruke en større form. 

laksecheesecake


Oppskrift

Bunn

200 g dansk rugbrød

75 g smeltet smør

Laksefyll

250 g kremost (2 pakker kremgo naturell)

1 dl lettrømme

100 g kaldrøkt laks, i små terninger

1/4 rødløk, finhakket

Zest av en halv sitron

Litt svartpepper

Ca 3 ss hakket frisk dill

Topping

Ørretrogn

Sitron

Røkt laks i skiver

Evt noen stilker asparges

Frisk dill

Fremgangsmåte

  1. Ha brødet i en foodprocessor og blend det til smuler, smelt smør og hell det over brødet.

  2. Ha brødblandingen i en liten form, (min form er kun 20 cm) og press den ut over bunnen på formen. Dekk kantene på formen med litt bakepapir. Stell kjølig.

  3. Ha kremost og rømme i en bolle og visp det til en glatt krem med en elektrisk mikser.

  4. Ha i løk og kaldrøkt laks i terninger, smak til med sitronzest, svartpepper og dill. Jeg synes ikke det trengs noe salt, fordi både kremosten og laksen inneholder ganske mye salt.

  5. Bred ut fyllet over bunnen, og stell kjølig frem til servering.

  6. Pynt med litt lettkokt asparges, sitronskiver, ørretrogn og noen skiver røykelaks.

Cheesecake med laks

Hva syntes juryen?

Alle var jo veldig skeptiske til ideen om en cheesecake med laks, men alle som smakte tog faktiskt to porsjoner. Ikke barna da, fordi de smakte ikke i det hele tatt. Milla (3 år) smakte nesten da hun for et øyeblikk trodde dette var en vanlig kake. Ørretrognen som jeg pyntet med er virkelig prikken over i:et. Den har en så god og salt smak, og så liker jeg virkelig konsistensen, så jeg anbefaler virkelig å ikke utelukke den.