Pisket brunet smør

Pisket brunet smør

Pisket smør er litt luftigere i konsistensen enn vanlig smør. Jeg har laget en variant på brunet smør. Det som er vanskeligst med å lage brunet smør er å ikke brenne det slik at det smaker bittert. Det er viktig å smelte smøret på lav temperatur å hele tiden følge med slik at du tar det av varmen i riktig øyeblikk. 

Pisket brunet smør

Oppskrift

200 g smør

Litt flaksalt


Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kasserolle på ganske lav temperatur. Etterhvert blir det små brune partikler i smøret, da, om trent er det klart. Du kan jo også smake litt underveis, det skal ha en karamellaktig ton. Men ha det heller litt underbrunet enn brent er et generelt råd.

  2. Jeg ønsket at mitt smør skulle være så lyst som mulig, derfor silte jeg vekk litt av det brune (det er egentlig bare brente proteiner). Men det er ikke et must!

  3. La smøret kjøles ned, aller helst på kjøkkenbenken, men hvis du har bråttom kan du kjøle det ned i kjøleskap. Men pass på at det ikke blir alt for kaldt, fordi da blir det veldig vanskelig å piske.

  4. Pisk smøret med en elektrisk mikser slik at det blir hvit og luftig, server umiddelbart med litt flaksalt på toppen.

  5. Du kan oppbevare smøret i kjøleskap, men da vil de bli hardt, så det er lurt å ta det frem i god tid før.

Pisket brunet smør

Hva syntes juryen?

Vi spiste det med litt hjemmelaget surdeigsbrød og fikk restaurantfeeling! Den følelsen når man kommer til restauranten og er supersulten og man ikke klarer å stoppe spise brød og pisket smør fordi det er så godt. Så er man sånn passe mett når maten man bestilt kommer. Den følelsen 🤩