Chevre chaud
Chevre chaud betyr chevre varm, eller alltså varm chevre :)
Jeg serverte den med min favorittsalat mâchesalat, ristede valnøtter og litt avokado. Jeg følte akkurat som om jeg satt på en fransk bistro!
Oppskrift
2 porsjoner
1 bit chevre ca 200 g
1-2 ss honning til gratingering
1 pose mâchesalat eller annen blandet salat
1 stor avokado
0,5 dl ristede valnøtter
Litt frisk timian
Vinaigrette
2 ss olja
Saft og zest fra 1 sitron
1 ts dijon
Salt pepper
Timian, frisk eller tørket
0,5 ss honning
Fremgangsmåte
Legg chevreosten i en ildfast form, jeg hadde en liten som passet perfekt til min ost.
Ha litt honning på toppen, og stek osten på ca 200 ˙ C i ca. 15-20 minutter
Bland sammen alle ingredienser til vinaigretten imens osten blir varm.
Fordel salat og avokado i biter på den måten du ønsker å servere salaten. Dryss over vinaigretten og litt ristede valnøtter. Server med den varme chevreosten og gjerne litt baguette til.
Hva syntes juryen?
Dette er jo utvilsomt ikke noen mat for mine barn, siden de ikke spiser salat. Milla liker for så vidt getost, men dette fikk jeg har for meg selv. Så jeg satt der på kjøkkenet (rundt vår lille ”bar”) og latet som jeg var i Frankrike, jeg klarte det nesten faktisk. Enkelt og veldig godt, akkurat som fransk bistromat skal være.