Vårsalat med urteaioli

Vårsalat med urteaioli

Nå er det endelig vår og jeg fikk lyst å lage en vårinspirert salat. Jeg fant små perlepoteter i butikken og grønn aspergas, to av de beste vårprimørene i følge meg. Dill passer så bra sammen med nypoteter derfor hadde jeg masse dill opp i urteaiolien. Men man kan selvfølgelig bruke de urter man har hjemme.  Her er oppskriften, den er nok til ca 4 porsjoner. Salaten passer fint å spise som den er eller f.eks med litt varmrøkt laks.

Vårsalat med urteaioli

Urteaioli

1 eggeplomme

2 ts honey dijon sennep (eller 1 ts honning+ 1 ts dijonsennep)

Saft og zest fra en halv sitron

1-2 dl friske urter, jeg hadde masse dill, litt timian og litt basilikum

1 lite hvitløksfedd

1 dl nøytral olje

Salt og pepper etter smak


Salat

650 g småpoteter, kokte med skall i godt saltet vann

1 knippe grønn asparges

1 pose sukkererter

Noen reddiker 

4 kokte egg

Litt mer dill til pynt

Vårsalat med urteaioli


Fremgangsmåte

  1. Miks urter, sammen med hvitløk, sitron, eggeplomme og honey dijonsennep i en mikser eller foodprosessor.

  2. Hell på olje i en tynn stråle imens mikser går, det er meningen at oljen skal emulgere med eggeplommen og bli til en majones/aioli.

  3. Smak til med salt og pepper

  4. Kok potet i godt saltet vann. La aspargesen og sukkererten få et raskt oppkok også.

  5. La grønnsakene og potetene kjøles av før du har på urteaiolien, de trenger ikke å være helt kalde, men er de for varme sprekker aiolien.

  6. Server med kokte egg i halver, reddik og litt mer frisk dill. Smak til med ekstra salt og pepper hvis det trengs.

Vårsalat med urteaioli

Hva syntes juryen?

Min mann syntes det savnedes kjøtt til, egg er tydeligvis ikke nok :) Jeg syntes dette var nydelig, dill og nypotet er smaken av sommer for meg. Så neste gang blir det kanskje litt laks til slik at alle blir fornøyde.