Ragu på høyrygg

Ragu på høyrygg

Jeg har lenge tenkt å lage en skikkelig italiensk ragu/bolognese italian style. Det var så enkelt, gryten passer seg selv inne i ovnen og man har masse tid til å gjøre annet imens himmelske dufter spreder seg på kjøkkenet. 

Jeg brukte parmesanskalker i min ragu, det tilfører masse ekstra umamismaker, så se til å ta være på de neste gang du bruker parmesan.

Ragu på høyrygg

Oppskrift 

4 porsjoner

700 g høyrygg

Salt og pepper

Smør til steking

2 dl vann

1,5 dl rødvin

1-2 skalker fra parmesanost

Noen stilker selleri

1 gul løk

1 pakke bacon (140 g)

1 boks cherrytomater, jeg brukte Petti

1 fedd hvitløk

2-3 laurbærblader

Noen stilker friske urter, jeg brukte timian, basilikum og rosmarin


Til servering

Tagliatelle

Creme fraiche

parmesanost

Ingrediensene til en ekte italiensk ragu

Ingrediensene til en ekte italiensk ragu

Fremgangsmåte

  1. Del kjøttet i terninger på ca 1,5 cm. Salt og pepre. Stek kjøttet i to omganger i en varm jernpanne i litt smør slik at de får en brunet overflate. Ha en 1 dl vann i stekepannen etter hver omgang kjøtt. Ha kjøttet og vannet i en støpejernsgryte. Jeg bruker min fra Le Creuset (annonselinke) som tåler å stå i ovnen og holder en jevn temperatur.

  2. Hakk løk, selleri, hvitløk og legg de i gryten sammen med, rødvin, tomater, krydder, parmesanostskalker, urter og bacon.

  3. Bland om, og putt i ovnen på ca 140 grader i 3-4 h. Jeg hadde min ragu inne i ca 3,5 h. Sjekk på raguen litt av og til. Alle ovner er jo forskjellige

  4. Ta ut gryten, bland om, og se kjøttbitene falle fra hverandre. Plukk ut eventuelle stilker fra urtene, laurbærbladene og parmesanskalkene. Server med nykokt tagliatelle, litt Creme Fraiche og revet parmesanost.

Ragu på høyrygg

Hva syntes juryen?

Duftene som ble spredt når jeg åpnet gryten var helt magiske. Hva jeg liker mest med denne type mat er at alle smaker kommer fra de forskjellige råvarene, ikke fra tørkede krydder eller kryddermikser. Og den her gryten smaker mye. Veldig intense smaker. Den blir enda bedre dagen derpå også. Det eneste som muligens kunne ha tilført litt ekstra til raguen, hadde vært litt chili. Men jeg sløyfet det grunnet barn. De spiste ragu, men med mye ketchup og creme fraiche, så vet ikke hvor mye smak de faktisk kjente.

Juryen aka me 💁🏼‍♀️

Juryen aka me 💁🏼‍♀️