Tempura grønnsaker

Jeg lurer på hvis tempurafriterte grønnsaker telles som 5 om dagen? Godt er det uansett, alt blir jo bedre hvis det friteres. Den her tempura-røren kan brukes til alt som skal friteres, jeg friterte også litt blomkålsbuketter og noen store reker. Som dippsaus kan man enten ha en sursøt saus, f.eks sweet chilisaus, eller en soyabasert saus. Jeg hadde litt soya blandet med limesaft og chili og dyppet mine tempuragrønnsaker i. 

Tempura grønnsaker

Oppskrift tempurarøre

1 dl hvetemel

1 dl maizena mel

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

1 egg

1 dl øl (jeg brukte Munkholm)

Grønnsaker

En halv grønn squash

2 gulrøtter

En halv rødløk

Nøytral olje til fritering



Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle tørre ingredienser til tempuradeigen. Ha så i et egg og øl og bland godt.

  2. Kutt grønnsakene i tynne strimler, bruk gjerne en mandolin. Her kan du selvfølgelig bruke de grønnsakene du liker, f.eks hvitkål , chili eller søtpotet hadde også gått an å bruke.

  3. Varm opp olje i en kasserolle eller i en fritøse.

  4. Jeg startet med å fritere litt annet, som f.eks store reker, de er bare å dyppe i røren før du har de opp i oljen. De skal bli gyldne på noen få minutter.

  5. Når det er tid for å starte med grønnsakene, legger du bare i alle kuttede grønnsaker i bollen med tempurarøre og blander godt om.

  6. Ta opp ca. en spiseskje av gangen og legg grønnsaksblandingen i oljen, friter gyllende på begge sider. La de renne litt av på et kjøkkenpapir før servering.

  7. Serveres umiddelbart sammen med valgfri dippsaus.

Tempura grønnsaker

Hva syntes juryen?

Dette var digg. Tempura spiser vi mest på restaurant, men det var veldig gøy å få det til hjemme også. Fordelen med å lage det hjemme selv er at oljen oftest er freshere. Du slipper smaken av gammel olje, og at du kan fritere litt hva du ønsker. Jeg vil sterkt anbefale å fritere grønnsaker på denne måten, de ble sprø men hadde samtidig ganske mye smak.