Meatball sub

Kjedelige bake-off baguetter blir til skikkelig kosemat i ovnen sammen med disse gode kjøttbollene. Oppskriften tar ikke mer en 30 minutter å lage, inkludert tiden i ovnen.

Meatball sub

Oppskrift kjøttboller

1 halv rødløk

1 egg

1 ss strøbrød

1 ts salt

Litt svartpepper

1-2 ss finhakkede friske urter, jeg brukte litt rosmarin, timian og ganske mye basilikum

400 g kjøttdeig – jeg brukte kjøttdeig av svin, men man kan bruke den kjøttdeigen man liker.

Smør til steking

Oppskrift tomatsaus

En halv rødløk (den andre halven er i kjøttbollene)

1 fedd hvitløk

1 boks hermetiserte cherrytomater, jeg bruker de fra Petti

1 ts sukker

Salt etter smak

Tilbehør

6 ustekte bake off baguetter – de jeg brukte var ca 15 cm vil jeg tippe – men man kan selvfølgelig bruke annen størrelse.

Litt revet parmesanost

Litt frisk basilikum

Meatball sub

Fremgangsmåte

1.Bland sammen egg, finhakket løk, strøbrød, urter og krydder. Ha i kjøttdeigen og bland til en jevn deig.

2. Form til kjøttboller og stek i smør på middels temperatur. Når kjøttbollene har fått fin farge legger du finhakket løk og hvitløk i stekepannen og stek videre til at løken fått fin farge.

3. Hell så på en boks med cherrytomater og kok på svak varme til at sausen har redusert ned litt. Smak til med salt og sukker. Ha evt i litt mer friske urter.

4. Kutt en skåre i baguettene. Den skal være på tuppen, ikke sidelangs slik man pleier å dele en baguette. Fyll baguettene med kjøttbollene og topp med tomatsausen og litt revet parmesanost

5. Stek alt sammen i en ildfast for på 220 °C i ca 10-12 minutter, eller til baguettene er ferdigstekt.

Hva syntes juryen?

Til tross at jeg hadde brukt rødløk som er mye enklere å få øye på en vanlig løk, ble dette spist opp av begge barna (etter jeg tatt vekk løken) Dette var skikkelig kosemat å får gjerne erstatte fredagstacoen for min del! Tenker at disse hadde passet fint på et buffebord også, de var ganske enkle å spise faktisk. De sølte ikke så mye! Terningkast 6 fra alle i familien.

Meatball sub.jpg