Skagencroissant

Skagencroissant

Her er oppskriften på en litt ”lyxigare” brunsj, nemlig croissant fylt med hjemmelaget skagenrøre!

TIPS! 💁🏼‍♀️Spør f.eks en Meny butikk hvis du kan kjøpe frosne bake-off croissanter for å ha hjemme i fryseren, de er ekstra store og du kan steke de selv rett før servering.

Skagencroissant

Oppskrift skagenrøre

2 porsjoner

700 g reker med skall

0,5 dl Crème Fraiche

0,5 dl ekte majones

Zest fra en halv sitron

En halv potte frisk dill

1/4 liten rødløk, finkuttet

Ca. 2 cm pepperrot på tube (kan sløyfes)

Salt og pepper

Tilbehør

2 store croissanter

Sitron og frisk dill

Fremgangsmåte

1. Pill rekene. Bland sammen Crème Fraichen med majones i en bolle.

2. Hakk dill og rødløk fint og ha de i røren.

3. Hakk rekene grovt og ha de opp i bollen. Spar noen til pynt

4. Smak til med pepperrot, sitronzest salt og pepper

5. Fyll to avkjølte croissanter med røren, pynt med litt hele reker, sitron og frisk dill.

Skagencroissant.jpg

Hva syntes juryen?

Det er ikke så ofte det beste fra Frankrike og Skandinavien møtes, men i denne brunsj var det akkurat det som skjedde. Superdigg!

Skagencroissant