Skagencroissant
Her er oppskriften på en litt ”lyxigare” brunsj, nemlig croissant fylt med hjemmelaget skagenrøre!
TIPS! 💁🏼♀️Spør f.eks en Meny butikk hvis du kan kjøpe frosne bake-off croissanter for å ha hjemme i fryseren, de er ekstra store og du kan steke de selv rett før servering.
Oppskrift skagenrøre
2 porsjoner
700 g reker med skall
0,5 dl Crème Fraiche
0,5 dl ekte majones
Zest fra en halv sitron
En halv potte frisk dill
1/4 liten rødløk, finkuttet
Ca. 2 cm pepperrot på tube (kan sløyfes)
Salt og pepper
Tilbehør
2 store croissanter
Sitron og frisk dill
Fremgangsmåte
1. Pill rekene. Bland sammen Crème Fraichen med majones i en bolle.
2. Hakk dill og rødløk fint og ha de i røren.
3. Hakk rekene grovt og ha de opp i bollen. Spar noen til pynt
4. Smak til med pepperrot, sitronzest salt og pepper
5. Fyll to avkjølte croissanter med røren, pynt med litt hele reker, sitron og frisk dill.
Hva syntes juryen?
Det er ikke så ofte det beste fra Frankrike og Skandinavien møtes, men i denne brunsj var det akkurat det som skjedde. Superdigg!