Pankopanerte kyllinglår med coleslaw
Kyllinglårfilet er alltid å foretrekke fremfor kyllingfilet. Det er så mye saftigere! Disse panerte jeg i en blanding av pankosmuler og strøbrød. Panko er et slags strøbrød men med større biter som gir bedre ”krisp”. Det finnes å kjøpe i asiahyllen i velsorterte matbutikker. Vi serverte kyllingen med pitabrød, samt en coleslaw til oss voksne.
Oppskrift pankopanerte kyllinglår
4 porsjoner
600 g kyllinglårfilet
Salt og svartpepper
1 egg
1 dl strøbrød/griljermel
1 dl pankosmuler
Nøytral olje til steking
Fremgangsmåte pankopanerte kyllinglår
Puss lårfiletene litt hvis det trengs. Brett de ut og salt og pepre på begge sider.
Ha et egg i en dyp tallerken. Bland om litt og dypp kyllingfiletene i egget.
Bland Panko og strøbrød på en tallerken og vend kyllingen i blandingen.
Stek på middels temperatur i ganske mye olje. Stek kjøttet på begge sider til at kjøttet er helt ferdigstekt. Server med pitabrød, coleslaw og litt BBQ saus.
Oppskrift coleslaw
1/2 lite hode hvitkål, eller 1/4 stort hode hvitkål
1 grønt eple
2 gulrøtter
Saft fra en halv sitron
1 dl creme fraiche
1 dl majones
1 chilifrukt
Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte coleaslaw
1. Kutt hvitkål fint i strimler. Riv gulrot og eple. Kutt chili i små biter.
2. Bland majones, creme fraiche og sitronsaft i en bolle. Ha grønnsakene opp i bollen og bland alt sammen.
3. Smak til med salt og pepper.
Hva syntes juryen?
Min sønn på 7 år syntes dette var supergodt. Han ble til og med litt overrasket, siden det er sjelden for tiden at jeg lager noe som faller i smak. Så begynte vi å mimre over andre ganger jeg hadde laget mat som var god. Det var tydeligvis ikke mange ganger. Max husket bare en ”bloggrett” som var god og det var den her pastaen.
Pankopanerte kyllinglår (OBS! uten coleslaw) går hermed inn i i historiebøkene som ”god mat”