Soyaristet shitakesopp med limesyltet rødløk
Sopp er perfekt erstatning for kjøtt syns jeg. Sopp har i grunn litt av de samme umamismakene som kjøtt har. Den her varianten av soyaristet shitakesopp kan til og med «pleasa» den mest innbitte kjøttspiseren. Som tilbehør hadde vi limemarinert rødløk som passer sammen med soya og gir et lite asiatisk touch til den veganske tacoen.
Oppskrift soyaristet shitakesopp
Ca 300 g shitakesopp
0,75 dl kikkomansoya
1 ss sukker
1 ss nøytral olje
Fremgangsmåte soyaristet shitakesopp
1. Bland sammen soya, olje og sukker- hell blandingen over shitakesopp og sørg for at alle soppene blir dekket av soyasausen.
2. Legg soppen på et bakepapir på et stekebrett og rist soppen på 175 ° C i ca. 15-20 minutter.
3. Server med rødløken (oppskrift nedenfor), salat eller noen form av kål, guacamole, chili – gjerne i tacolefse
Oppskrift limesyltet rødløk
1 lime, saft og zest
Litt salt
1 liten rødløk, i tynne skiver
1 ss sukker
Fremgangsmåte limesyltet rødløk
1. Bland saften og zest fra lime med sukker slik at sukkeret løser seg opp.
2. Skjær rødløk i tynne skiver og ha litt salt på.
3. Legg rødløken i limesaften, blande og la stå kjølig – helst i et døgn.
Hva syntes juryen?
Barna syntes soppen var helt topp. Det de derimot stusset på var salaten jeg hadde om tilbehør. Den ødela alt tydeligvis. Derfor fikk retten bare terningkast 4. Men soppen og løken isolert var veldig populære. Min man syntes ikke dette kunne måles med favorittretten taco (slik som jeg prøvde å selge det inn som), men syntes at det var kjempegodt allikevel. Det er sjelden vi spiser noe som er helt vegan uten klager men dette var helt topp syntes alle (untatt salatbladene)