Lumumba

Lumumba

Lumumba er den perfekte påskedrinken. Her er hvorfor:

  1. Full av melkesjokolade (hvert fall min variant)

  2. Varm - perfekt å nyte ute imens man ser siste snøen smelte vekk.

  3. Inneholder sprit 🤪

Man kan bruke både rom eller cognac. Jeg foretrekker cognac. Jeg bruker også ekte melkesjokolade isteden for kakao, da får man en tykk deilig sjokolademelk.

Oppskrift Lumumba

2 glass á ca 2 dl

3 dl melk

50 g melkesjokolade

4 centiliter cognac (eller rom)

Pisket krem med litt sukker og kanel i.

Topp med litt kanel

Fremgangsmåte

  1. Varm melk i en kaserolle på lav temperatur. Pass på slik at det ikke brenner i bunn.

  2. Ha i melkesjokoladen i biter og la den smelte.

  3. Hell opp i glass eller kopper. Ha ca 2 cl cognac i hvert glass. Topp med pisket krem smaksatt med litt sukker og kanel. Ha en ekstra dryss kanel på toppen av kremfløten.

lumumba

Hva syntes juryen?

Det her er en klassisk hytteturdrink for meg, og jeg pleier faktisk å lage en alkoholfri variant til barna. Så deilig etter en lang (eller kort) skitur!

lumumba med cognac