Melkesjokolademousse med appelsinsmak
Få ting passer bedre sammen en sjokolade og appelsin. For meg minner den smakskombinasjonen om påske. Jeg pyntet moussen med sjokoladeegg og fikk da en superenkel påskedessert.
Oppskrift
4 porsjoner
100 g melkesjokolade
2 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 ss kakao
Zest fra 1 appelsin
Sjokoladeegg til pynt
Fremgangsmåte
Pisk kremfløte til en luftig krem. Stell den kjølig.
Smelt sjokolade, gjerne over et vannbad slik at sjokoladen ikke blir form varm.
La sjokoladen kjøles ned litt før blander ned to eggeplommer. Sjokoladen trenger ikke å være kald, men er den for varm risikerer eggeplommene å koagulere (stivne) og da vil du få små lumper i moussen.
Ved ned sjokoladeblandingen i kremen imens du blander. Sikt ned en spiseskje kakao og ha i appelsinzest. Bland godt.
Ha moussen i porsjonsformer eller glass. Jeg brukte disse fine coupeglass i kristall (annonselinke). Stell kjølig.
Ha på noen knuste og noen hele sjokoladeegg, rett for servering. Disse er jo litt crispy, men hvis de ligger for lenge på moussen vil de bli litt mykere, så ikke legg de på for tidlig.
Hva syntes juryen?
Melkesjokolade er virkelig den beste sjokoladen så hvorfor bruke noe annen en det når man lager sjokolademousse. Barna likte best sjokoladen på toppen, så det ble ganske mye mousse til de voksne. Men det var ikke noe problem i det hele tatt. Dette er den perfekte påskedesserten, enkel å lage, mulig å lage i god til i for vei og gir instant påskefølelse.