Soya og -ingefærsmarinert torskerygg

Soya og -ingefærsmarinert torskerygg

Soya og -ingefærsmarinert torskerygg

I dag laget jeg en veldig god og enkel torskerett. Har man bare litt tid, til å lage marianden noen timer før middag, så tar denne retten ikke lenger tid å lage enn tiden det tar å koke risen man har til. Jeg marinerte min torsk i ca. 2 timer, men man kan marinere den i kun 30 minutter eller et døgn om man vil det. Ikke utelatt sukkeret, det karamelliserer og gjør at fisken får en sprø og deilig stekeskorpe

Oppskrift soya og -ingefærsmarinert torskerygg 4 porsjoner

0,75 dl Kikkoman soya

2 ss sukker

2 cm frisk ingefær

1 fedd hvitløk

litt svartpepper

600 g torskrygg

2 ss smør

4-5 vårløk

1-2 dl vann

Ris til servering

 

soya og ingefærmarinert torsk.jpg

Fremgangsmåte

1. Kutt torsken i serveringstore stykker og legg i en plastikkpose.

2. Kutt frisk ingefær i ganske store biter, det er to grunner at de ikke skal være for små. Dels at ingefærsmaken ikke skal bli for dominerende og at det skal være mulig å enkelt plukke ut bitene fra sausen.

3. Finhakk hvitløk og legg den sammen med ingefær i posen med torsken, hell over soya, svartpepper og sukker. Knyt sammen posen og vend den noen ganger slik at alle torskestykker blir dekket med soyablandingen. Legg i kjøleskapet noen timer, eller så lang tid du har tid til.

4. Ta fisken ut av posen, men spar på marinaden fisken lå i.

5. Bruk generøst med smør i en stekepanne og stek fisken på begge sider, til at den fått fin farge og fiskekjøttet begynner å flake seg. Kutt noen vårløker i skiver mens fisken steker.

6. Ta opp fisken og legg den til siden.

7. Hell resten av marinaden i stekepannen som du stekte fisken i. Ha oppi vårløken og 1-2 dl vann, litt avhengig av hvor salt saus du ønsker, og smak deg frem. La sausen koke opp 1 minutt. Ta ut alle ingefærbiter før servering.

8. Server med ris, litt hakket chili og litt mer vårløk

 

Hva syntes juryen?

Min man sa at det var det beste torskemiddag han spist. Max (5 år) var skuffet at det ikke var laks, og hadde på forhånd bestemt at han ikke likte torsken. Han spiste masse ris med creme fraiche isteden og masse gulrøtter. Terningkast 4 til risen. Milla (1 år) er kjempeglad i torsk og spiste sikkert 150 g helt alene. Hun fikk ikke noen saus, fordi den var litt salt, men spiste masse ris med creme fraiche hun også. Terningkast 6 til hele retten.

 

marinert torskrygg.jpg