Soya og -ingefærsmarinert torskerygg

Soya og -ingefærsmarinert torskerygg

Det her er min go to yndlingsrett når det kommer til hvit fisk. Har man bare litt tid til å legge fisken i marinaden noen timer før middag, så tar denne retten ikke lenger tid å lage enn tiden det tar å koke risen man har til. Jeg marinerte min torsk i ca. 2 timer, men kan gjerne marinere i et døgn om man vil det. Ikke utelatt sukkeret, det karamelliserer og gjør at fisken får en sprø og deilig stekeskorpe

soyamarinert torsk.jpg

Oppskrift soya og -ingefærsmarinert torskerygg 4 porsjoner

0,75 dl Kikkoman soya

2 ss sukker

2 cm frisk ingefær

1 fedd hvitløk

litt svartpepper

600 g torskrygg

2 ss smør til steking

4-5 vårløk og litt chili til servering

Ris til servering

 

skrei med ingefær.jpg

Fremgangsmåte

1. Kutt torsken i serveringstore stykker og legg de i en plastikkpose.

2. Finhakk hvitløk og ingefær, legg den i posen sammen med torsken, hell over soya, svartpepper og sukker. Knyt sammen posen og vend den noen ganger slik at alle torskestykker blir dekket med soyablandingen. Legg i kjøleskapet noen timer, eller så lang tid du har tid til.

3. Ta fisken ut av posen, men spar på marinaden fisken lå i.

4. Bruk generøst med smør i en stekepanne og stek fisken på begge sider, til at den fått fin farge og fiskekjøttet begynner å flake seg. Pass på at fisken ikke steker for lenge og blir overstekt. Hell i resterende marinade og kok den inn når fisken nesten er ferdigstekt.

5. Ha på litt vårløk og chili hvis du ønsker og server med ris,

Hva syntes juryen?

Da jeg fortalte Milla (3 år) at det ble torsk til middag, informerte hun meg at den kun var sel 🦭🦭🦭som spiste torsk. Men hun hadde feil, fordi hun spiste et halvt stykke, og så ut til å like det. Terningkast 6 fordi det er veldig vanskelig om dagen med all slags mat som ikke starter på P (pannekaker, pizza og pasta) 😍

 

black cod.jpg