Sitron og valmue bliss balls

Sitron og valmue bliss balls

På hjemmekontor som jeg har akkurat nå, er det lett å raide godteriskuffen hver dag kl 14. Derfor pleier jeg å lage forskjellige typer “Bliss balls” eller "Raw balls” å ha hjemme i kjøleskapet. Disse med den klassiske kombinasjonen sitron og valmuefrø ble jeg veldig fornøyd med. Her er oppskriften

sitron energikuler.jpg


Oppskrift

ca 20-30 kuler (avhengig størrelse)

2 dl cashewnøtter - usaltede

2 dl kokosmasse

4 dadler uten stein

Saft og zest av en sitron

2 ss kokosolje

Litt vaniljeessens

2 ss valmuefrø


Til pynt

Kokosmasse

Bringebærbærstøv (fra Mill and Mortar) - hvis du ønsker rose farge på kokosmassen

Sitron og valmue bliss balls.jpg

Fremgangsmåte

  1. Kjør cashewnøtter, dadler, kokosmasse i en foodprocessor - jeg har nettopp kjøpt denne (annonselinke) og den gjorde virkelig jobben. Det skal bli en litt kornete masse. Det er godt med litt tyggemotstand.

  2. Ha i saft og zest av sitron, kokosolje og litt vaniljeessens. Ha ikke i all sitron med en gang. Det kan være lurt å smake seg til litt hvor syrlige man ønsker at kulene skal være. Miks blandingen i foodprosessorn slik at det blir en slags deig. Ha til sist i valmuefrøene. Disse skal helst være hele så bland i disse sist, uten å kjøre de i foodprosessorn.

  3. Rull små kuler av deigen og rull de så i litt kokosmasse, Jeg brukte også litt bringebærstøv for å få rosa kokos.

  4. Oppbevares i en boks i kjøleskapet.

Hva syntes juryen?

Det var ingen som mistenkte at dette skulle vært noe sunt i det hele tatt. Barna elsket de. De smaker litt som en søtsyrlig kakedeig, men mye smak av både kokos og sitron. Valmuefrøene smaker ikke så mye men gir deilig crunch når man spiser de

sitron og valmue rawkuler.jpg