Wontonchips med ørretrogn
Jeg hadde noen wontonark til over fra da jeg lagde Wontonsuppe. De ble til en superenkel forrett eller drinksnack.
Oppskrift
Wontonark
Nøytral olje til fritering
Lett creme fraiche eller lett rømme
Ørretrogn
Gressløk eller finhakket sjalottløk
Fremgangsmåte
Tin wontonarkene.
Hell litt olje i en kasserolle, det trenger ikke å være med enn 2-3 cm olje
Varm opp oljen og friter wontonarkene på begge sider slik at de blir gylne. Legg de på litt papir for å suge opp litt av oljen.
Legg på en til to teskjeer lettrømme eller lett creme fraiche på wontonchipen og topp med ørretrogn etter smak.
Dryss over valgfri løk. Jeg har også prøvd å fritere noen små løkringer i oljen også og det var veldig godt å ha på toppen jag melde fra om.
Hva syntes juryen?
Dette var ren nytelse. Det var meg, min mann og min svåger som fikk æren å spise disse sammen med et glass champagne og det var helt tyst rundt bordet. Jeg tolket det som at alle syntes det var godt. De friterte wontonarken er florlette og bærer frem smaken av ørretrogn og rømme veldig godt.