Kanelboller i form med creme cheese frosting
Når man lager kanelbollene i form blir de mye saftigere innbiller jeg meg. Cream cheese frosting på toppen er egentlig et amerikansk påfunn, men to gode ting sammen kan ikke bli feil.
Kanelboller i form oppskrift
Deig til ca. 8 store boller
2,5 dl melk
25 g gjær for søte deiger (0,5 pakke)
0,5 ts salt
0,75 dl sukker
1 ts kardemomme
Ca. 6-7 dl hvetemel
75 g smør
Fyll til kanelboller oppskrift
100 g mykt smør
1 dl sukker
2 ss kanel
Cream cheese frosting oppskrift
50 g smør
125 g kremost, naturell
1,5 dl melis
Fremgangsmåte kanelboller i form
1. Varm opp melken til ca. 37 °C
2. Smuldre gjær i en bolle og hell melken over.
3. Hell i sukker, salt og kardemomme og rør om til at gjæren løses opp.
4. Hell i nesten alt mel, men spar litt til kjevlingen.
5. Elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
6. Legg i smøret til sist, i mindre biter og elt til smøret er blitt løst opp
7. Hev deigen under et rent kjøkkenhåndkle ca. 1 time
8. Ha deigen på bakbordet og kjevl den til en rektangulær plate.
9. Bred ut romtemperert smør over platen og dryss over sukker og kanel.
10. Rull sammen deigen til en rulle, kutt 8 tykke skiver og legg i en smurt form med eller en form bakepapir i bunn. Jeg brukte en form fra Staub (annonselinke)
11. Etterhev i minimum 1 time.
12. Pensle evt. bollene med litt melk, og stek de i ca. 25 minutter på 175 ° C.
13. La bollene kjøles ned før du har på creme cheese frostingen.
Fremgangsmåte creme cheese frosting
1. Se til at alle ingrediensene er romtemperert.
2. Miks alle ingredienser med en mikser i eller i en kjøkkenmaskin til en glatt krem.
Hva syntes juryen?
Vi hadde en liten “after bake” i hagen i dag og spiste disse i solen. Alle elsket de, både store og små. Et solklart terningkast 6. Boller kan ikke bli mye bedre.