Wontonsuppe

Wontonsuppe

Det vanskeligeste ved å lage wontonsuppe er faktisk å finne wontonblader. Det finner man i fryseren i velsorterte asiatiske matbutikker. Når man vel funnet disse tar det ca 30 minutter å lage den her varmende suppen.

Wontonsuppe

Oppskrift wontonsuppe

Kjøttfyll

400 g kjøttdeig av svin

1 ss fiskesaus

2 ts sesamolje

1 ss raspet frisk ingefær

1-2 fedd hvitløk

1 rød chili

3 stilker vårløk, i små biter


Øvrige ingredienser

1 -2 pakker wontonblad - litt avhengig av type, jeg brukte litt mer enn enn pakke

1 liter buljong, jeg brukte Knorr Oksebuljong

Svartkål eller grønnkål

Litt sesamolje

Sesamfrø

Koriander

Chili

Vårløk

wontonsuppe

Fremgangsmåte

1.Tin wontonbladene, men dekk de slik at de ikke tørker

2.Bland sammen alle ingredienser til fyllet.

3.Legg en teskje fyll på midten av et wontonblad og vik detsammen, først til en trekant, vik så to av hjørnene mot midten.

4.Kok opp buljong og legg i de fylte wontonpakkene, ikke alle på en gang, omtrent 6 -10 av gangen, avhengig av størrelse på kasserolle

5. Kok på svak varme, når wontonpakkene flyter opp mot overflaten så lar du de koke noen minutter til.

6. Kok neste omgang i den samme buljongen. Når alle er ferdigkokte, er det fint å varme litt grønnsaker i buljongen også. Jeg hadde svartkål i min suppe.

7. Legg så wontons og grønnsaker i boller og hell over den varme buljongen. Topp med litt sesamfrø, noen dråper sesamolje, frisk koriander, litt hakket vårløk og chili.

Hva syntes juryen?

Barna syntes ikke noe særlig om dette, men det var nok litt sterkt for de. Vi voksne elsket det, masse deilig smak. Buljongen får også masse ekstra smak fra kjøttfyllet. Dette var stor suksess, så nå må jeg ut på jakt igjen etter wontonark å fylle opp fryseren med. 

Wontonsuppe.jpg