Chiliolje

Chiliolje

Chiliolje er veldig enkelt å lage selv. Alt man trenger er olje og sterk tørket chili, altså ikke noen pinglete chiliflakes du finner i de vanlige matbutikkene. Her må du gå til f.eks en asiatisk spesialforettning. Jeg brukte også hvitløk, ingefær og litt stjerneanis i min variant.

Krydderne jeg brukte i oljen

Oppskrift

1 ss chiliflakes

1 ss små tørkede hele chilis (disse var tydeligvis extra hot) – men du bytte ut disse mot en til ss chiliflakes

2 fedd hvitløk, finhakket

2-3 cm frisk ingefær, finrevet

1 klype salt

1 klype sukker

2 stjerneanis

2 dl olje

 

Fremgangsmåte

  1. Legg alle krydder i en bolle.

  2. Varm opp olje i en kasserolle, oljen skal være ca 160 grader varm

  3. Hell over den varme oljen på krydderne og bland godt

  4. Bruk chilioljen på f.eks risnudlar, slik som jeg har gjort. Jeg serverte nudlene med haricot verts, vårløk, litt soya og chiliolje- det var superdigg og veldig enkelt.

  5. Oljen står seg ca. 1-2 uker i kjøleskap, men går å bruke til det meste, så den blir raskt borte!