Safrankake

Safrankake

November er virkelig en av årets kjedeligste måneder. Grå og trist. Jeg omfavner derfor Novent, som er et relativt nytt begrep, nemlig at man starter litt, litt med julen allerede i november. Jeg bakte en skikkelig saftig safrankake og kom i Novent stemning på et blunk!

Safrankake

Oppskrift safrankake

200 g smør

3 dl sukker

2 egg

4 dl mel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1,5 dl melk

0,5 g safran

1 ss valgfri alkohol (40 %)

Safrankake

Fremgangsmåte

1.Smelt smør og stell det til siden.


2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt ned mel, bakepulver og vaniljesukker. Hell melken i det smelte smøret og ha oppi røren.

3. Blande sammen finmalt safran med alkohol, jeg hadde bare litt vanlig Cognac. Alkoholen gjør at smakene trekker bedre ut av safranen, ha blandingen i røren og bland godt.

4. Hell røren i en kakeform, jeg brukte en veldig fin form som jeg funnet på et bruktmarked.


5.Stek i ca 40 minutter på 175 C eller til at kaken ikke lenger er klissete når du stikker i den.

Hva syntes juryen?

Jeg trodde faktisk barna ville stusse litt på at det var safransmak på kaken. Men de spiste masse og syntes den var kjempegod. Jeg er et stort fan av safran, og den her kaken ble ofte bakt hjemme i Sverige når jeg var barn. Den gir meg veldig gode minner og en glede over at det snart, vel ganske snart er jul…

Safrankake