Crabcakes med miso-aioli

Nå er det sesong for norske krabber, her er min tolkning av den amerikanske klassikeren crab cakes

 

Oppskrift

Ca 6-7 crabcakes  (men doble gjerne oppskriften)

150 g kjøtt fra krabbe (motsvarer 1 fylt krabbe)

1 ss majones

1 dl brødsmuler/strøbrød

1 stilk vårløk

En halv paprika

En halv chili

Litt zest av sitron eller lime

1 lite fedd hvitløk

1 egg

Noen dråper worcestersaus

Noen dråper Tabasco

 

Til steking

Pankostrøbrød

Nøytral olje

 

Fremgangsmåte

  1. Jeg brukte en ferdig fylt krabbe som jeg hadde oppi en bolle sammen med de andre ingrediensene. Grønnsakene skal være finkuttet.

  2. Ha pankostrøbrød på en tallerken og ha en spiseskje røre på pankostrøbrødet. Vend og lag de til små kaker.

  3. Stek i nøytral olje på middels temperatur på begge sider.

 

Miso-aioli

1 egg

1 ss hvit misopaste

Noen dråper sitronsaft

1 fedd hvitløk

1,5 dl nøytral olje, f.eks rapsolje

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen et helt rått egg med, misopasta, sitronsaft og hvitløk. Bland godt.

  2. Dropp oljen forsiktig i blandingen, samtidig som du pisker emulsjonen med en elektrisk mikser. Prinsippet er det samme som når man lager majones.