Crabcakes med miso-aioli
Nå er det sesong for norske krabber, her er min tolkning av den amerikanske klassikeren crab cakes
Oppskrift
Ca 6-7 crabcakes (men doble gjerne oppskriften)
150 g kjøtt fra krabbe (motsvarer 1 fylt krabbe)
1 ss majones
1 dl brødsmuler/strøbrød
1 stilk vårløk
En halv paprika
En halv chili
Litt zest av sitron eller lime
1 lite fedd hvitløk
1 egg
Noen dråper worcestersaus
Noen dråper Tabasco
Til steking
Pankostrøbrød
Nøytral olje
Fremgangsmåte
Jeg brukte en ferdig fylt krabbe som jeg hadde oppi en bolle sammen med de andre ingrediensene. Grønnsakene skal være finkuttet.
Ha pankostrøbrød på en tallerken og ha en spiseskje røre på pankostrøbrødet. Vend og lag de til små kaker.
Stek i nøytral olje på middels temperatur på begge sider.
Miso-aioli
1 egg
1 ss hvit misopaste
Noen dråper sitronsaft
1 fedd hvitløk
1,5 dl nøytral olje, f.eks rapsolje
Fremgangsmåte
Bland sammen et helt rått egg med, misopasta, sitronsaft og hvitløk. Bland godt.
Dropp oljen forsiktig i blandingen, samtidig som du pisker emulsjonen med en elektrisk mikser. Prinsippet er det samme som når man lager majones.