Crispy fried chicken
Fritert kylling er en av mine guilty pleasures. Saftig og sprø samtidlig, hva mer kan man ønske? Muligens en chilimajo hehe…
For å få kyllingen krispig bruker jeg både en tempurarøre og pankostrøbrød
Her er oppskriften den er nok til ca 4 porsjoner.
Tempurarøre
2 dl hvetemel
0,5 ts salt
I krm chilipulver
1 ts bakepulver
1,5 dl vann
1 eggehvite
Øvrigt
600 g kyllinglårfilet eller kyllingfilet
Salt og pepper
2-3 dl pankostrøbrød
Nøytral olje til fritering
Til servering
Chilimajones (Hellmanns majones + sriachasaus)
Sweet chilisaus
Ris
limebåter
Fremgangsmåte
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2.Pisk eggehviten stiv, og vend den og vannet forsiktig ned i melblandingen.
3. Kutt kyllingen i biter, ikke alt for store da de skal rekke å bli gjennomstekte før paneringen blir brent.
4. Tørk av kyllingen og ha på salt og pepper. Ha de så opp i tempurarøren.
5. Hell opp pankostrøbrød på en tallerken og vend den tempuradekkede kyllingen i pankoen før den friteres.
7. Fritere på 160 ˙ C til kjøttet er gjennomstekt, hvor lang tid det tar kommer litt ann på størrelsen på kjøttbitene.
8. Server med chilimajo, ris og eventuellt litt sweet chilisaus og lime.
Hva syntes juryen?
Dette syntes hele familien var helt topp. Max (7,5 år) spiste mer enn hva jeg gjorde. Milla (3,5 år) likte risen best, men spiste ganske mye av kyllingen også. Terningskast 7. Terningkast 0 til hvordan klær og hår lukter etter at fritøsen har vært fremme. Og da friterte vi til og med utendørs 🤷🏼♀️