Crispy fried chicken

Crispy fried chicken

Fritert kylling er en av mine guilty pleasures. Saftig og sprø samtidlig, hva mer kan man ønske? Muligens en chilimajo hehe…

For å få kyllingen krispig bruker jeg både en tempurarøre og pankostrøbrød

Her er oppskriften den er nok til ca 4 porsjoner.

Crispy fried chicken

Tempurarøre

2 dl hvetemel

0,5 ts salt

I krm chilipulver

1 ts bakepulver

1,5 dl vann

1 eggehvite



Øvrigt 

600 g kyllinglårfilet eller kyllingfilet

Salt og pepper

2-3 dl pankostrøbrød

Nøytral olje til fritering



Til servering

Chilimajones (Hellmanns majones + sriachasaus)

Sweet chilisaus

Ris

limebåter

Crispy fried chicken

Fremgangsmåte

1. Bland sammen de tørre ingrediensene.

2.Pisk eggehviten stiv, og vend den og vannet forsiktig ned i melblandingen.

3. Kutt kyllingen i biter, ikke alt for store da de skal rekke å bli gjennomstekte før paneringen blir brent.

4. Tørk av kyllingen og ha på salt og pepper. Ha de så opp i tempurarøren.

5. Hell opp pankostrøbrød på en tallerken og vend den tempuradekkede kyllingen i pankoen før den friteres.

7. Fritere på 160 ˙ C til kjøttet er gjennomstekt, hvor lang tid det tar kommer litt ann på størrelsen på kjøttbitene. 

8. Server med chilimajo, ris og eventuellt litt sweet chilisaus og lime.

Hva syntes juryen?

Dette syntes hele familien var helt topp. Max (7,5 år) spiste mer enn hva jeg gjorde. Milla (3,5 år) likte risen best, men spiste ganske mye av kyllingen også. Terningskast 7. Terningkast 0 til hvordan klær og hår lukter etter at fritøsen har vært fremme. Og da friterte vi til og med utendørs 🤷🏼‍♀️

Crispy fried chicken