Crispy sushi med laksetartar

Crispy sushi med laksetartar

Jeg har tenkt å prøve cripsy sushi ganske lenge, mest fordi hver jeg lager sushi hjemme selv så syns jeg ikke det blir like godt som når man kjøper. Men dette er litt annerledes da man steker sushirisen slik at den blir sprø. På toppen av risen legger man en tartar av laks (eller tunfisk) som er smaksatt med chilimajo + litt grønnsaker. Her er oppskriften hvis du ønsker å prøve, det er enklere enn man tror faktisk.

Oppskrift

250 g sushiris

4 dl vann

2 ss riseddik

2 ss sukker

Litt salt

400 g salmalaks

Saft og zest av en lime

2 ss Hellmanns majones

Litt tabasco eller annen chilisaus etter smak

Vårløk

Avokado 

Frisk chili

Kikkomann soyasaus


Fremgangsmåte

  1. Skyll risen flere ganger i kaldt vann til at all stivelse er skyllet vekk. La så risen ligge i kaldt vann i 20 minutter. Etter 20 minutter heller du av vannet og fyller på med 4 dl nytt vann og litt salt. La så risen koke opp, for å så trekke i 10 minutter på lav varme.

  2. Smak til sushirisen med riseddikk og sukker. Legg over risen i en form og dekk bunnen av formen med risen, slik at den blir ca 1-2 cm tykk. La kjøles ned.

  3. Kutt risen i biter, og press de sammen litt. Stek de i olje i en non stick panne, de skal steke ganske lenge, hvert fall 10 minutter på hver side, men ikke på alt for høy temperatur. Risen skal bli gylne og sprø

  4. Kutt salmalaks i små terninger, bland sammen laksen med majones, chilisaus, limesaft og limezest.

  5. Legg laksetartaren på risputene og server også med litt avokado, vårløk og frisk chili. Dypp bitene i soyasaus

Hva syntes juryen?

Barna syntes risputene var spiselige, men de nektet å smake på laksen. Derfor ble det ganske så mye til overs. Heldigvis hadde jeg ikke lagt på laksetartaren på alle risputene, så dette kunne vi også spise dagen derpå. Jeg bare varmet risen i mikrobølgeovnen og la på laksen etterpå, og det var like godt dagen etter faktisk 😂 Anyhow, dette var dritdigg, ting som er sprø er jo generelt bedre enn ting som er soggy..