Gresskarkake med salt karamellfrosting

Gresskarkake med salt karamellfrosting

Jeg kjøpte to butternutgresskar i butikken her om dagen. Den ene lagde jeg en veldig god pastasaus av, men det var det ikke noen annen i familien som syntes. Derfor var det stor skepsis når jeg introduserte ideen om en gresskarkake.

Gresskaret fungerer på samme måte som gulroten gjør i en gulrotkake. Den gir masse saftighet. Jeg smaksatte med klassiske pumpkin spice krydder som kanel, kardemomme og ingefær. Toppingen fikk en twist i form av salt karamell creme cheese frosting.

gresskarkake



Oppskrift gresskarkake med salt karamellfrosting

2 egg

2 dl brunt sukker (det går fint å bruke vanlig sukker også)

1 ts malt kanel

1 ts malt kardemomme

0,5 ts malt ingefær

2 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

3 dl grovrevet gresskar, jeg brukte butternuttype

1 dl nøytral olje

Oppskrift salt karamell cream cheese frosting

0,5 dl kremfløte

0,5 dl sirup

0,5 dl sukker

75 g naturell kremost

Litt salt

Gresskarkake med salt karamellfrosting

Fremgangsmåte gresskarkake

1. Pisk egg og sukker til en eggedosis.

2. Bland sammen mel, krydder, bakepulver og vaniljesukker separat og ha det i eggedosisen.

3. Hell i olje og raspet gresskar. Bland godt.

4. Hell røren i en smurt form. Jeg brukte et funn jeg gjort på loppemarked som rommer litt mer enn 1 liter. Kaken blir ca. 1 liter i volum når den er klar.

5. Stek på 175° C i ca. 40 minutter

Fremgangsmåte salt karamellfrosting

1. Hell i fløte, sukker og sirup en kasserolle. Kok blandingen noen minutter, det tar ikke lang tid før det har blitt en karamellsaus. Noen minutter maks. Smak til med litt salt og la kjøles av i romtemperatur

2. Ha romtemperert kremost i en bolle og hell over den salte karamellen. Pisk med en elektrisk mikser eller i en kjøkkenmaskin til at frostingen blir luftig.

3. Dekorer kaken etter den har blitt helt avkjølt

Gresskarkake med salt karamellfrosting

Hva syntes juryen?

De var jo som sagt veldig skeptiske til gresskar i en kake. Max prøvesmakte når kaken var klar og ble så overrasket, den var så god og smaker jo selvfølgelig ikke noe av gresskar. Den smaker mer som en myk og veldig saftig pepperkake. Salt karamellfrostingen var også noe man kunne spist rett ut av bollen. Så godt og jeg var veldig fornøyd med konsistensen. Dette var en kjempesuksess syntes hele familien.

Gresskarkake med salt karamellfrosting