Salmataco

Salmataco

Fredagstacoen er ikke lov å tulle med tydeligvis🤷🏼‍♀️, det har jeg prøvd noen ganger og det blir alltid dårlig stemning… Men man kan jo spise taco andre dager også, og da er det jo lov å eksperimentere litt. Jeg laget salmataco, her er oppskriften på den:

Salmataco

Oppskrift salmataco

400 g salmalaks

1 stor lime, saft og zest

1 stor avokado

1 stor moden mango

1 rød chili

Noen stilker vårløk

Ristede sesamfrø

Litt hoisinsaus eller teriyakisaus til topping

Frisk koriander

Små tortillalefser

Fremgangsmåte

  1. Kutt salmalaksen i tynne skiver, som sashimi omtrent.

  2. Press over lime og limezest over laksen. Da blir den litt ”tillaget” av syren i limen.

  3. Kutt mango, avokado, vårløk og chili i biter.

  4. Ha grønnsaker og laks i en tortillalefse. Topp med hoisinsaus eller teriyakisaus, ristede sesamfrø og masse koriander (hvis du liker det)

Hva syntes juryen?

Dette kunne ikke kalles taco var 3/4 av familien enige om. Men noen (min mann) syntes det var godt allikevel. Noen (mine barn) likte det ikke i det hele tatt. Jeg likte det mye bedre en vanlig taco hvert fall! 

Salmataco