Grillet minipizza med løjrom og kantareller
Den her uken har det vært høstferie og jeg har endelig åkt til Sverige igjen. Jeg har jobbet her fra hele uken, men på fredag var jeg ledig. Til lunsj grillet jeg og pappa disse nydelige små minipizzene med løjrom og kantareller på.
Oppskrift
Pizzadeig (jeg brukte kaldhevet pizzadeig fra dagen før da vi lagde pizza, men kan bruke ferdig kjøpt også)
Litt nøytral olje
topping
Løjrom (hvis du har, du kan også bruke ørretrogn)
Creme fraiche (obs ikke lettvarianten)
Smørstekte kantareller
Finhakket rødløk og gressløk
Fremgangsmåte
Lag små rundninger av pizzadeigen. Prøv å lage de så flate som mulig. Pensle de med nøytral olje
Legg minipizzene på en varm grill og stek de på begge sider til at deigen er gjennomstekt og har fått fine riller og fin farge.
Topp pizzene generøst med løjrom, kantareller, rødløk og creme fraiche.
Hva syntes juryen?
Det er nesten umulig å få tak i løjrom i Norge, men i Sverige så finnes det i frysdisken i de aller fleste litt større butikker (supermarkeder). Jeg syntes dette var den perfekte måten å spise løjrommen på, pizzabrødene får en nydelig grillsmak, og kantareller er jo alltid ekstremt gott, så ja dette kan ikke bli feil. Alle liker det (utenom barn..🤷🏼♀️)