Spicy langtidstekt lammestek med pannebrød
Annonse Kid, se alle produker her
Oppskrift spicy langtidsstekt lammestek
2,5 kg lammestek med bein
2 ss korianderfrø
2 ts spisskummen
3 ts salt
2 ss røkt paprikapulver
Chili tørket, etter smak
1 krm kanel
1 stort fedd hvitløk
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
Rut lammesteken litt med en skarp kniv. Du kan også bruke lammelår, men disse veier mer, må da ha litt mer krydder og ha det inne i ovnen litt lenger.
Ha alle tørre krydder i en morter, knus krydderne godt. Hell på olivenolje og finkuttet hvitløk og bland til en paste.
Smør krydderpastaen over hele lammesteken.
Legg lammesteken i en ildfast form og dekk med folie. Stell in i ovnen på rundt 150 ˙ C i ca 4 timer, eller til at kjøttet er mørt. Det kan ta kortere tid hvis kjøttstykket er mindre eller uten bein.
Server i pannebrød med litt salat og agurk og mynteyoghurt
Oppskrift pannebrød
0,5 pk fersk gjær (25 g)
3 dl matlagningsyoghurt (med 10 % fett, type gresk eller tyrkisk yoghurt)
2 dl melk
2 ts salt
1 ss sukker
Ca 9-10 dl mel
Fremgangsmåte pannebrød
1. Smuldre gjær i en bolle. Hell på kald melk og kald yoghurt, salt og sukker.
2. Bland ned melet og elt deigen noen minutter.
3. Hev til dobbel størrelse. Det tar noen timer hvis du kaldhever, men resultatet blir mye bedre. Hvis du har dårlig tid kan du varme opp melken til 37 ° C, da hever deigen raskere.
4. Kjevl tynne, tynne plater av deigen. Så tynne som overhode mulig og legg en av gangen i en varm stekepanne av støpejern. Du trenger ikke noe fett i pannen. Den skal være helt tørr
5. Når det begynner å danne seg bobler i brødet så snur du det og steker det på andre siden.
Agurk og mynte yoghurt
1/2 agurk
2 dl matlagningsyoghurt (med 10 % fett, type gresk eller tyrkisk yoghurt)
Noen friske mynteblader
1 lite fedd hvitløk
Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Rasp agurken grovt, press ut litt av vannet
Finkutt hvitløk og mynteblader.
Bland sammen alle ingredienser i en bolle og smak til med salt og pepper
Salat med fetost og granateple
Blandet salat
150 g fetaost
1 granateple
100 g pistasjnøtter
Fremgangsmåte
Legg salat på et pent fat.
Åpne et granateple, gjerne under vann for å slippe søl, og pirk ut alle kjernene, også under vann
Dryss over fetaost, granateplekjerner og pistasjnøtter uten skall.