Spicy langtidstekt lammestek med pannebrød

Spicy langtidstekt lammestek med pannebrød

Annonse Kid, se alle produker her

Oppskrift spicy langtidsstekt lammestek

2,5 kg lammestek med bein

2 ss korianderfrø

2 ts spisskummen

3 ts salt 

2 ss røkt paprikapulver 

Chili tørket, etter smak

1 krm kanel

1 stort fedd hvitløk

2 ss olivenolje

Fremgangsmåte 

  1. Rut lammesteken litt med en skarp kniv. Du kan også bruke lammelår, men disse veier mer, må da ha litt mer krydder og ha det inne i ovnen litt lenger.

  2. Ha alle tørre krydder i en morter, knus krydderne godt. Hell på olivenolje og finkuttet hvitløk og bland til en paste.

  3. Smør krydderpastaen over hele lammesteken.

  4. Legg lammesteken i en ildfast form og dekk med folie. Stell in i ovnen på rundt 150 ˙ C i ca 4 timer, eller til at kjøttet er mørt. Det kan ta kortere tid hvis kjøttstykket er mindre eller uten bein.

  5. Server i pannebrød med litt salat og agurk og mynteyoghurt

Spicy langtidstekt lammestek med pannebrød

Oppskrift pannebrød

0,5 pk fersk gjær (25 g)

3 dl matlagningsyoghurt (med 10 % fett, type gresk eller tyrkisk yoghurt)

2 dl melk

2 ts salt

1 ss sukker

Ca 9-10 dl mel

Fremgangsmåte pannebrød

1. Smuldre gjær i en bolle. Hell på kald melk og kald yoghurt, salt og sukker. 

2. Bland ned melet og elt deigen noen minutter.

3.   Hev til dobbel størrelse. Det tar noen timer hvis du kaldhever, men resultatet blir mye bedre. Hvis du har dårlig tid kan du varme opp melken til 37 ° C, da hever deigen raskere.

4. Kjevl tynne, tynne plater av deigen. Så tynne som overhode mulig og legg en av gangen i en varm stekepanne av støpejern. Du trenger ikke noe fett i pannen. Den skal være helt tørr

5. Når det begynner å danne seg bobler i brødet så snur du det og steker det på andre siden.

Spicy langtidstekt lammestek med pannebrød

Agurk og mynte yoghurt

1/2 agurk

2 dl matlagningsyoghurt (med 10 % fett, type gresk eller tyrkisk yoghurt)

Noen friske mynteblader

1 lite fedd hvitløk

Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Rasp agurken grovt, press ut litt av vannet

  2. Finkutt hvitløk og mynteblader.

  3. Bland sammen alle ingredienser i en bolle og smak til med salt og pepper

Spicy langtidstekt lammestek med pannebrød

Salat med fetost og granateple

Blandet salat

150 g fetaost

1 granateple

100 g pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  1. Legg salat på et pent fat.

  2. Åpne et granateple, gjerne under vann for å slippe søl, og pirk ut alle kjernene, også under vann

  3. Dryss over fetaost, granateplekjerner og pistasjnøtter uten skall.

Spicy langtidstekt lammestek med pannebrød