BakingCarolina Widell

Nutellasnurrer

BakingCarolina Widell
Nutellasnurrer

Jeg og og barna har bakt boller. Jeg ville teste å ha i pistasjkrem, men da kom Max på at vi også kunne teste å ha Nutella i bollene. Da måtte vi jo teste det (også)!🤷‍♀️

Oppskrift

Ca 18 stykker – det går fint an å doble mengden

75 g smør

2,5 dl melk

25 g fersk gjær (0,5 pakke)

0,75 dl sukker

0,5 ts salt

Ca 7 dl hvetemel

Fyll

Nutella

eller

Pistasjkrem (her brukte jeg en pistasjkrem med sukker i. Hvis man lager pistasjkrem selv, uten sukker, må man ha ekstra sukker i fyllet)

Pensle med egg og topp med litt hakkede pistasjnøtter


Fremgangsmåte Nutellasnurrer

1. Bland melk, gjær, sukker og salt i en bolle slik at gjæren løser opp seg. Bruk gjerne kald melk hvis du har tid.

2. Ha i melet og elt 5 minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin. Mot slutten legger du i smøret i biter

3. Hev til dobbel størrelse, det kan ta litt tid hvis du bruker kald melk i deigen men resultatet blir bedre hvis den får heve lenge.

4. Hell deigen på et melet bakebord og del den i to deler. Kjevle ut en rektangulær plate og smør den med enten Nutella eller Pistasjkrem, jeg hadde halvparten pistasj og halvparten Nutella, men på forskjellige sider av deigen.

5. Brett platen dobbel og skjer striper som er 2-3 cm brede. Del så disse i to, men la tuppen henge sammen. Snurre de til snurrer og legg de på bakepapir på et stekebrett. Hev i ca. 1 time og pensle med egg før steking og dryss over litt hakket pistasjnøtter, eller andre nøtter du liker

6. Stek ca 6-7 minutter på 225 ° C. Avkjøl på rist

Hva syntes juryen?

Max (7 år) syntes Nutellabollene var best, og jeg syntes pistasjbollene var best. Konklusjonen er hvert fall at det går utmerket å bake boller med både Nutellafyll og med pistasjfyll!

Boller med nutella