Roasted salsa

Første gang jeg hørte om Roasted salsa var da jeg såg Paris Hiltons matlagningsprogram på Netflix ( no shame 🤷‍♀️🤪 ) det såg veldig godt og enkelt ut så jeg bestemte meg for å prøve

Roasted salsa

Oppskrift roasted salsa

2 paprikor

200 g tomat

1 rødløk

En halv liten sitron

4 fedd hvitløk

1 rød chili (eller to hvis du er helt gæren🤪)

1-2 ss olivenolje

0,5 ts røkt paprikapulver 

Salt etter smak

Frisk koriander


Fremgangsmåte

  1. Kutt grønnsakene i ganske store biter, hvis de blir for små blir de bare brente ikke ristede. Hvitløken lot jeg være hel med skallet på.

  2. Legg grønnsakene på et bakepapir og et stekebrett, dryss litt olivenolje over.

  3. Rist grønnsakene i ovnen på 225 ˙C i ca 25-30 min. Hvis du ser at noen biter begynner å bli litt vel mørke kan du snu de.

  4. Ha de ristede grønnsakene i en en mikser eller kjøkkenmaskin. Hvitløken skal du kunne presse ut fra skallet. Den ristede sitronen presser du også i, men her kaster du også skallet.

  5. Miks raskt til en salsa, ikke miks for lenge, det er godt med litt biter i.

  6. Smak til med salt, røkt paprikapulver og finkuttet frisk koriander. Server gjerne salsaen mens den fortsatt er litt lun! Men det går selvfølgelig bra at lagre den noen dager i kjøleskapet

Grønnsakene før de ble ristet

Grønnsakene før de ble ristet

Grønnsakene etter de ble ristet i ovnen

Grønnsakene etter de ble ristet i ovnen

Hva syntes juryen?

Dette ble, som jeg trodde, veldig godt, jeg visste at man kunne stole på Paris Hilton her… Smaken blir litt søt fra de ristede grønnsakene med en mild røksmak fra det røkte paprikapulveret, ikke utelatt det! Jeg tenkte ha salsaen til taco, men når jeg smakte den så følte jeg at den var alt for god for å sløse på taco. Denne måtte nytes alene med noen nachos!

ristet salsa.jpg