Pommes Anna med smørstekte kantareller

Pommes Anna med smørstekte kantareller

Jeg plantet noen poteter som hadde begynt å gro i kjøleskapet tidlig i våres. Plutselig var det dags å høste og under de store plantene var det mange fine små røde poteter. Siden jeg ønsket at poteten skulle være hovedingrediensen i middagen bestemte jeg meg for å lage en variant av Pommes Anna, som jeg serverte med smørstekte kantareller og creme fraiche.

Oppskrift Pommes Anna

700 g fast potet

75 g smør

2-3 fedd hvitløk

Salt og pepper

Evt en stilk rosmarin

 Tilbehør

Ca 300-400 g kantareller

Smør til steking

salt og pepper

Litt creme fraiche

Frisk dill

 

Pommes Anna med smørstekte kantareller

Fremgangsmåte

  1. Kutt potetene i skiver. Jeg beholdt skallet på, siden det var veldig tynt, men man kan godt skrelle potene hvis de har litt tykkere skall.

  2. Legg potetskivene i enten en ildfast form eller i en ildfast støpejernspanne. Jeg la litt bakepapir i bunn. Dryss litt salt og pepper over potetene underveis du legger de i formen

  3. Kutt 3 hvitløksfedd fint og ha de i en kjele. Legg i smøret og en stilk rosmarin (hvis du liker det) og la smøret smelte og boble litt.

  4. Hell over det smelte smøret og hvitløken over potetene. Rosmarinstilken kan du plukke ut.

  5. Stek på 200 °C i ca.45 -60 minutter (under og overvarme) til potetene er myke og har fått fin farge. Det er litt avhengig av hvor tykt du skivet potetene.

  6. Stek kantarellene i mye smør Jeg syns det er viktig at kantarellene får steke ganske lenge og under lang tid, slik at de blir krispige. Smak til med salt og pepper på slutten.

  7. Server Pommes Anna med de smørstekte kantarellene, litt creme fraiche og litt dill.

 

Hva syntes juryen?

Dette er virkelig en rett hvor poteten er i sentrum, og det var selvfølgelig ekstra godt siden potetene var hjemmedyrkede, og soppen hadde jeg også plukket selv. Det er jo også en vegetarrett, men her savnet jeg virkelig ikke kjøtt siden kantareller har en så fin umamismak.