LunsjCarolina Widell

Sjømatspasta med reker og kreps

LunsjCarolina Widell
Sjømatspasta med reker og kreps

Førrige helg hadde vi krepselag i hagen. Det var helt fantastisk vær og vi serverte i tillegg til kreps også klassikern Västerbottenostpai og små toast Skagen. Det ble ganske mye skalldyr til overs både kreps og reker. I tillegg ble det faktisk en hel del vin kvar i flaskene oppdaget jeg når jeg ryddet inn. Dagen derpå lagde jeg derfor en sjømatspasta av alle restene. Jeg kokte en kraft på krepseskallene og vinen, som jeg brukte i pastaen. Jeg toppet pastaen med chili og hvitløksstekte reker og krepsehaler.

pasta med kreps

Skalldyrskraft oppskrift

Ca 2-3 kg krepseskall - vi hadde både skall fra både innlandskreps og sjøkreps

Ca en halv flaske hvitvin eller cava (eller mer hvis du har)

Ca 3 dl vann

Noen skiver sitron

En halv gul løk

2 ss tomatpuré

1 ss smør

Sjømatspasta oppskrift

Blandede skalldyr(uten skall), så mye du har, vi hadde reker og sjøkrepshaler- ca 500 g + noen krepseklør til pynt hvis du har!

Spagetti 4 porsjoner

Skalldyrskraft (se oppskrift ovan)

1-2 røde chilier

2 fedd hvitløk

Olivenolje

2-3 ss creme fraiche

Maizena express (lys jevner)

Litt frisk dill

Salt og pepper

Fremgangsmåte skalldyrskraft

  1. Ha smør opp i en stor kjele, legg i løk, krepseskall, sitron og tomatpure og la det surre litt.

  2. Hell på vin og vann i kjelen og la det koke opp. Legg på et lokk og la det koke i minimum 30 minutter, men gjerne lenger.

  3. Sil av krepseskallene og ha kraften tilbake i kjelen. Reduser kraften ned til at det har mye smak og er ganske salt. Jeg brukte ikke salt i min kraft, fordi krepsen må ha vært ganske salte.

Fremgangsmåte sjømatspasta

  1. Kok pasta al dente.

  2. Stek reker og krepsehaler i olivenolje og chili og hvitløk raskt slik at de blir gjennomvarme og får litt fin farge. Men stek de ikke for lenge, da kan de bli litt seige.

  3. Hell av pastaen og legg den i en kjele, hell på kraft i omganger til at det blir passe mye saus for mengden pasta. Jeg brukte ca 5 dl kraft. Ha i litt Creme Fraiche og jevn med litt Maizena Express jevner. Smak evt til med salt og pepper hvis det trengs. Du kan også spe på med litt mer kraft hvis sausen koker inn i pastaen.

  4. Topp pastaen med de chilistekte skalldyrene og litt dill. Pynt gjerne med noen krepseklør hvis du har til overs!

pasta med kreps

Hva syntes juryen?

Dette var så godt, jeg var ganske klein og akkurat da trenger hvert fall jeg carbs. Jeg følte virkelig at jeg fikk maks ut av skalldyrene siden jeg brukte skallene også, det er jo der mye av smakes sitter. Dette gjør jeg neste år også. Gleder meg allerede.

en bilde fra selve krepselaget!

en bilde fra selve krepselaget!