Kylling Cordon Bleu med ostesaus
Dette er en variant av Cordon Bleu, men den er ikke helt lik originalen. Jeg serverte den med deilige norske rotgrønnsaker i sesong og en smakrik saus med litt blåmuggost.
Oppskrift
4 porsjoner
2 store kyllingfileter med skinn (mine veide nesten 600 g sammen)
Salt og pepper
1 fedd hvitløk
Smør til steking
Noen skiver røkt skinke
Ca 50 g ost, gjerne en litt mer vellagret variant som f.eks Østavind
2 dl vann
1 dl kremfløte
En bit blåmuggost, jeg en bit hadde St Agur som veide 30 g
Litt salt og pepper etter smak
Litt friske urter
Fremgangsmåte
1.Kutt en dyp lomme i kyllingfileten og legg i en stor bit ost røkt skinke. Sett sammen lommen med noen tannpirkere. Hvis dine kyllingfileter ikke veier nesten 300 g stykk kan du brukte 3 litt mindre kyllingfileter.
2. Salt og pepre godt på begge sider av kyllingfiletet og stek raskt på ganske høy varme på begge sider i smør. Ha i ett fedd hvitløk når du snur kyllingen og la det steke med.
3. Ta opp kyllingfileten fra stekepannen og legg de i en ildfast form. Hell i 2 dl vann og 1 dl kremfløte i stekepannen og la det koke sammen med stekesjyen fra kyllingen du nettopp stekte der. Ha i en bit blåmuggost og la den smelte. Smak til sausen med salt og pepper
4. Hell over sausen i den ildfaste formen med kyllingen og stek den på 200 ˙ C i ca 20 minutter eller til at kyllingen er gjennomstekt.
5. Del kyllingfileten i to ved servering. Server med ovnstekte rotgrønnsaker og sausen.
Hva syntes juryen?
Grunnen til at det ikke ble ekte Codon Bleu var fordi barna hvert fall ikke liker sennep. De liker for så vidt ikke blåmuggost heller, men det løste jeg gjennom at gi barna den delen av kyllingen som ikke vært i direktekontakt med sausen. Så dette ble en genial løsning for både store og små, en perfekt sensommerrett med masse digg smeltet ost, og en nydelig saus.