Peanut butter cup chiapudding med sjokoladetrekk

Peanut butter cup chiapudding med sjokoladetrekk

Dessert til frokost? Well why not? 🤷‍♀️Den her holder deg hvert fall mett lenge og det er masse fiber i chiafrø!

Oppskrift

2 porsjoner

6 ss chiafrø (annonselink)

3 dl melk (jeg brukte halvparten kokosmelk, halvparten havremelk)

valgfri søting (hvis du vil, jeg brukte ingenting denne gang, fordi kokosmelk er litt søtt)

Topping

1 dl frosne bringebær

2 ss peanøttsmør

Sjokolade trekk

50 g sjokolade

1 ss kaldpresset kokosolje (annonselink)

DSCF8610.jpgPeanut butter cup chiapudding med sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til chiapuddingen. La den stå noen timer.

  2. Fyll mindre glass med chiapudding og frosne bringebær. Ha en spiseskje peanøttsmør på toppen.

  3. Smelt sjokolade, blandet med litt kokosolje. Jeg liker best kaldpresset kokosolje, fordi den smaker fortsatt kokos.

  4. Hell sjokoladen på toppen av chiapuddingen med peanøttsmør. Stell kjølig i noen timer, slik at trekket stivner.

Hva syntes juryen?

Jeg selv var juryen denne gang. Og jeg syntes dette var helt nydelig! Siden jeg bruker kokosmelk med ganske høy andel fett i så blir chiapuddingen supercreamy og smaker kokos. De litt syrlige bringebærene sammen med peanøttbutter er en match made in heaven. Og til sist må vi snakke om sjokoladen. Fordi den inneholder kokosolje vil smeltepunktet bli mye lavere. Da vil sjokoladen smelte i munnen på en helt annen (og bedre) måte en kun vanlig sjokolade. Terningkast: nam nam!

Peanut butter cup chiapudding med sjokoladetrekk