Creme Catalan
I helgen har jeg hatt en underbar tur til Hvaler med noen fore dette kollegaer.. Det ble ganske mye vin 🍷😵💫og skalldyr 🦐🦀🦞og en nydelig dessert som jeg var ansvarlig for. Nemlig Creme Catalan. Det er en variant på creme brulee, men med smak av kanel og appelsin
Her er oppskriften på Creme catalan
4 porsjoner
2,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
Litt kanel – ca 1 krm
Zest fra en halv appelsin
0,5 ts vaniljesukker
1 dl sukker
4 eggeplommer
Litt sukker til toppen
Fremgangsmåte
Kok opp kremfløte, melk, appelsinzest og kanel
La det kjøles seg ned litt, ca. 10 minutter i romtemperatur holder.
Bland sammen eggeplommer med sukker og vaniljesukker i en bolle.
Hell fløteblandingen gjennom en finmasket sil ned i eggeplommene og sukkeret. Bland sammen
Hell opp i små ildfaste former og stell in i ovnen på 100° C i ca. 50 minutter til en time. Creme catalanen skal ha blitt fast.
Strø over litt sukker og brenn med en gassbrennere til at sukkeret har blitt karamellisert
Hva syntes juryen?
Det var vanskelig å få rom med dessert etter alt vi spist før det var tid for selve desserten, men vi var alle enige om at desserten var «megagod» Neste gang tror jeg vi må starte med dessert!
Her kan du lese om hva jeg lagde sist jeg var på Hvaler!