Sandefjordsmør og bakt Salmalaks-Hvaler edition

Sandefjordsmør og bakt Salmalaks-Hvaler edition

I helgen var jeg på jentetur til Hvaler med noen tidligere kollegaer. Det var så deilig med masse mat, vin og sjøluft.

Før alle 21 flaskene vin var tomme

Før alle 21 flaskene vin var tomme

Alt blir bedre med avokado- også sjømat.

Alt blir bedre med avokado- også sjømat.

Vi spiste så masse godt. På fredagen spiste vi reker og sjøkreps med aioli og avokado. På lørdagen spiste vi Salmalaks tillaget med i en sous vide. Til det hadde vi sandefjordsmør.

Til hovedrett spiste vi indrefilet av reinsdyr, brunostsaus og fløtegratinerte poteter… men det glemte jeg å ta bilder av. Det kan være fordi vi hadde med 21 flasker vin på turen 😏

Sandefjordsmør -hvaler edition

Her er oppskriften på salmalaks bakt i sous vide med sandefjordsmør

Oppskriften er nok til 6 forretter.

Salmalaks bakt i sous vide

600 g Salma backloin

Litt salt

Litt olivenolje

Sandefjordsmør

2 dl kremfløte

175 g smør, kuttet i terninger

En halv ss sitronsaft

Hakket frisk persille og hakket frisk gressløk

Smak til med litt salt


Tilbehør

Ørretrogn

Sprøstekt grønnkål

Syltet rødløk


Fremgangsmåte Salmalaks sous vide

1.Kutt fisken i 6 porsjonsstore stykker.

2.Strø over litt salt og noen dråper olivenolje. Vakuumpakke fiskefiletene i en vakuummaskin (annonselinke)

3. Tillage laksen i vakuumposene i sous viden (annonselink)på 50˙C i 15 minutter.

Laksen må vakuumpakkes først

Laksen må vakuumpakkes først

Fremgangsmåte Sandefjordsmør

1.Hell fløte i en kjele og kok den opp, senk varmen og la småkoke. Pass på at den ikke brenner i bunnen av kjelen. Rør ofte.

2.Kok ned fløten til litt mer enn halvparten gjennstår. Legg i smør i terninger. En liten bit av gangen. Varm på lav temperatur til at smøret smelter og blandes inn i sausen.

3.Smak til med sitronsaft, friske urter og salt.

4.Legg sausen på fat, legg på salmalaksen og dekorer med ørretrogn, grønnkål stekt i litt olivenolje, og litt syltet rødløk

Cathrine dykket etter, og fant, østers.

Cathrine dykket etter, og fant, østers.

En veldig glad kokk

En veldig glad kokk

kaldhevede rundstykker

Til frokost stekte vi kaldhevede rundstykker. Her finner du den oppskriften

skagenrøre

Vi gjorde også Skagenrøre av rekene som ble over som vi spiste til frokost. Her er oppskriften, eneste forskjellen er at jeg også hadde i litt rogn også.

Kladdkake til dessert

Kladdkake til dessert

Vi spiste en nydelig kladdkake til dessert, som var bakt på mandelmel, og derfor glutenfri. Her er oppskriften

Hva syntes juryen?

Juryen var veldig takknemlig for å ha en matblogger og en til matnerd (a.k.a Caroline) med på hyttetur. Det var hun som hadde med seg både sous vide maskin og vakuummaskin, men jeg vurderer sterkt å investere i en jeg også. Laksen ble helt perfekt tillaget og fikk en nydelig konsistens. Den var ikke rå men heller ikke helt stekt. Sandefjordsmøret var lett verdt alle millioner kalorier.

All maten vi spiste gav et veldig godt grunnlag for kvelden som ikke sluttet for enn ved 2-3 tiden (vi startet kl 15.00 på dagen) men ingen var dårlig dagen etter. Og akkurat som en god jentetur skal være ble det selvfølgelig dans på stoler og masse rare snaps ble sendt til (ikke så) vel utvalgte personer 💁🏼‍♀️

Min Co-Chef Caroline

Min Co-Chef Caroline

Bye bye for now Hvaler.

Bye bye for now Hvaler.