Chilireker med pasta
Reklame for Kid interiør
Jeg og min mann liker virkelig sterk mat og smaken av chili. Barna, not so much. Chili, sjømat og hvitløk er en perfect match i mine øyne (og munn) derfor har jeg tatt frem den her oppskriften i samarbeide med Kid gourmet
Oppskrift chilireker med pasta
2 porsjoner
300 g pillede reker, valgfri størrelse - jeg brukte argentinske villreker, som er like store som scampi
2 fedd hvitløk
Vårløk
Saft og zest av en halv sitron
Salt
2 porsjoner spagetti
Fremgangsmåte chilireker med pasta
1.Skrell rekene hvis de har skall. Finhakk hvitløken.
2.Hell chilioljen i en varm stekepanne og legg i rekene og hvitløken. La steke raskt. Mot slutten av steking legger du i vårløkstilker, gjerne litt lenger biter. Ha på litt salt
3.Hell i nykokt pasta i stekepannen sammen med rekene, og press over sitronen, smak til med sitronzest og eventuelt litt mer salt. La steke sammen noe minutt. Ha på litt ekstra chiliflak ved servering.
Hva syntes juryen?
Barna liker som sagt ikke veldig sterk mat og dette ble veldig sterkt og godt. De spiste spagetti og falukorv i steden. Jeg syntes faktisk at det var vårløken som var det beste i den her retten, neste gang skal jeg ha i enda mer vårløk. Når jeg stekte løken sammen med rekene fikk den masse god smak av chili men innsiden ble litt myk og søtlig, det var veldig godt. Dette vil vi gjøre flere ganger, da det ikke tok lenger tid enn å koke pastaen.