Gazpacho

Hver gang jeg lager Gazpacho tenker jeg at det på en måte er en grønnsaksmoothie. Men det smaker jo ikke grønnsakssmoothie, det smaker jo bare godt! Jeg pleier å ha gazpacho som en smårett eller forrett, og for at det ikke skall bli alt for sunt lagede jeg noen butterdeigstick - lignende disse.

Gazpacho

Oppskrift gazpacho

Nok til 4 forretter eller 2 porsjoner

0,5 agurk

1 rød paprika - jeg brukte spisspaprika

1 liten sjalottløk

1 lite fedd hvitløk

1 boks tomater, gjerne Mutti

1 ss olivenolje

Saft og zest fra 1/4 sitron

Noen blader frisk basilikum

0,5 rød chili

1 ts sukker

Salt og pepper etter smak

1-2 dl iskallt vann

Litt agurk og basilikum til pynt

Fremgangsmåte gazpacho

1.Kutt alle grønnsakene i biter, det trenger ikk å være småbiter.

2.Ha alle grønnsakene i en mikser og hell på olivenolje,sitronsaft basilikumblader og tomatene.

3.Miks til en jevn suppe, spe med litt iskaldt vann til passe konsistens og smak til med salt.

3.La suppen stå kjølig ca en time før servering, server i glass med smørdeigstenger eller krutonger og lite hakket agurk


Hva syntes juryen?

Barna lurte først på hvis jeg laget smoothie siden jeg hadde mikseren fremme og ville gjerne smake. De likte det ikke, men hadde kanskje forventet at det skulle være søtt eller noe. Så dette fikk spares til kvelden og nytes med et godt glass cava.

Gazpacho forrett