Butterdeigstenger med urte og avokadokrem
Dette er den perfekte småretten til nyttårschampagnen. De er enkle å forberede og går å steke i god tid i forvei, siden de ikke trenger å være varme når man serverer de. Man kan fylle de med hva man ønsker. Jeg brukte spekeskinke og vellagret ost i mine. Avokadokremen får masse god smak fra både hvitløk og urter og passer perfekt å dyppe stengene i.
Oppskrift butterdeigstenger med skinke og ost
Ca 20 stk
8 butterdeigplater, frosne – de jeg brukte veide 350 g sammen og var ikke så store.
Ca.100 g kremost med smak av urter (eller annen smak du liker)
75 g vellagret ost
Noen skiver spekeskinke
Oppskrift urte og avokadokrem
1 avokado
50 g creme fraiche
1 knippe frisk dill
1 knippe frisk basilikum
Litt sitronsaft – ca. en halv spiseskje og litt sitronzest
1/3 hvitløksfedd, hakket
Salt etter smak
Fremgangsmåte
1. Smør kremost på fire av de frosne butterdeigplatene
2. Dryss over revet ost og legg på spekeskinke.
3. Legg de øvrige 4 butterdeigsplatene på toppen av de andre med fyll, og kutt de i ca 1,5 cm tykke skiver. Hvis deigen har tint kan du snurre de nå, hvis ikke må du vente litt til deigen er tint, slik at du kan snurre de i lange snurrer. Snurr de ganske mange varv slik at de ikke bretter seg ut i ovnen
4. Legg de på et stekebrett med bakepapir i bunn og stek stengene på 225 ° C ca. 12-13 minutter eller til at butterdeigen har fått gyllne farge.
5. Legg alle ingredienser til urte og avokadokremen i en bolle og kjør med stavmiksern til en glatt krem. Smak til med litt salt.
Hva syntes juryen?
Max (snart 6 år) spiste sikkert 3-4 stykker av disse, men uten å vise noen større begeistring. Milla (2 år) sa mmm.. og WOW når hun tok en smakbit, men spiste ikke mer etter det. Så kanskje et terningkast 3 fra barna. Jeg kunne derimot forestille meg hvordan disse ville smake med et godt glass champagne, det vil være helt nydelig. Terningkast 5 uten champagne, men terningkast 6 med champagne (mest sannsynligvis)