Butterdeigstenger med urte og avokadokrem

Butterdeigstenger med urte og avokadokrem

Dette er den perfekte småretten til nyttårschampagnen. De er enkle å forberede og går å steke i god tid i forvei, siden de ikke trenger å være varme når man serverer de. Man kan fylle de med hva man ønsker. Jeg brukte spekeskinke og vellagret ost i mine. Avokadokremen får masse god smak fra både hvitløk og urter og passer perfekt å dyppe stengene i.

Butterdeigstenger med avokadokrem.

Oppskrift butterdeigstenger med skinke og ost

Ca 20 stk

8 butterdeigplater, frosne – de jeg brukte veide 350 g sammen og var ikke så store.

Ca.100 g kremost med smak av urter (eller annen smak du liker)

75 g vellagret ost

Noen skiver spekeskinke

Oppskrift urte og avokadokrem

1 avokado

50 g creme fraiche

1 knippe frisk dill

1 knippe frisk basilikum

Litt sitronsaft – ca. en halv spiseskje og litt sitronzest

1/3 hvitløksfedd, hakket

Salt etter smak

Avocado og urtekrem

Fremgangsmåte

1. Smør kremost på fire av de frosne butterdeigplatene

2. Dryss over revet ost og legg på spekeskinke.

3. Legg de øvrige 4 butterdeigsplatene på toppen av de andre med fyll, og kutt de i ca 1,5 cm tykke skiver. Hvis deigen har tint kan du snurre de nå, hvis ikke må du vente litt til deigen er tint, slik at du kan snurre de i lange snurrer. Snurr de ganske mange varv slik at de ikke bretter seg ut i ovnen

4. Legg de på et stekebrett med bakepapir i bunn og stek stengene på 225 ° C ca. 12-13 minutter eller til at butterdeigen har fått gyllne farge.

5. Legg alle ingredienser til urte og avokadokremen i en bolle og kjør med stavmiksern til en glatt krem. Smak til med litt salt.

Slik ser fyllet ut på mine butterdeigsplater

Slik ser fyllet ut på mine butterdeigsplater

Surr de ganske hardt

Surr de ganske hardt

Ingrediensene til urte og avokadokremen

Ingrediensene til urte og avokadokremen

Hva syntes juryen?

Max (snart 6 år) spiste sikkert 3-4 stykker av disse, men uten å vise noen større begeistring. Milla (2 år) sa mmm.. og WOW når hun tok en smakbit, men spiste ikke mer etter det. Så kanskje et terningkast 3 fra barna. Jeg kunne derimot forestille meg hvordan disse ville smake med et godt glass champagne, det vil være helt nydelig. Terningkast 5 uten champagne, men terningkast 6 med champagne (mest sannsynligvis)



Butterdeigstenger med urte og avokadokrem

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for mer inspo

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more