Butterdeigstenger med urte og avokadokrem

Dette er den perfekte småretten til nyttårschampagnen. De er enkle å forberede og går å steke i god tid i forvei, siden de ikke trenger å være varme når man serverer de. Man kan fylle de med hva man ønsker. Jeg brukte spekeskinke og vellagret ost i mine. Avokadokremen får masse god smak fra både hvitløk og urter og passer perfekt å dyppe stengene i.
Oppskrift butterdeigstenger med skinke og ost
Ca 20 stk
8 butterdeigplater, frosne – de jeg brukte veide 350 g sammen og var ikke så store.
Ca.100 g kremost med smak av urter (eller annen smak du liker)
75 g vellagret ost
Noen skiver spekeskinke
Oppskrift urte og avokadokrem
1 avokado
50 g creme fraiche
1 knippe frisk dill
1 knippe frisk basilikum
Litt sitronsaft – ca. en halv spiseskje og litt sitronzest
1/3 hvitløksfedd, hakket
Salt etter smak
Fremgangsmåte
1. Smør kremost på fire av de frosne butterdeigplatene
2. Dryss over revet ost og legg på spekeskinke.
3. Legg de øvrige 4 butterdeigsplatene på toppen av de andre med fyll, og kutt de i ca 1,5 cm tykke skiver. Hvis deigen har tint kan du snurre de nå, hvis ikke må du vente litt til deigen er tint, slik at du kan snurre de i lange snurrer. Snurr de ganske mange varv slik at de ikke bretter seg ut i ovnen
4. Legg de på et stekebrett med bakepapir i bunn og stek stengene på 225 ° C ca. 12-13 minutter eller til at butterdeigen har fått gyllne farge.
5. Legg alle ingredienser til urte og avokadokremen i en bolle og kjør med stavmiksern til en glatt krem. Smak til med litt salt.
Slik ser fyllet ut på mine butterdeigsplater
Surr de ganske hardt
Ingrediensene til urte og avokadokremen
Hva syntes juryen?
Max (snart 6 år) spiste sikkert 3-4 stykker av disse, men uten å vise noen større begeistring. Milla (2 år) sa mmm.. og WOW når hun tok en smakbit, men spiste ikke mer etter det. Så kanskje et terningkast 3 fra barna. Jeg kunne derimot forestille meg hvordan disse ville smake med et godt glass champagne, det vil være helt nydelig. Terningkast 5 uten champagne, men terningkast 6 med champagne (mest sannsynligvis)