Huevos rancheros
Huevos Rancheros er en enkel og god meksikansk brunsj eller lunsjrett. Den er dessuten vegetar, uten at det føles som en typisk vegetarrett (mulig det er fordi den innholder både egg og ost). Jeg brukte ganske mye chilli i også, siden det bare var meg og min mann som skulle spise. Chilli kan man sløyfe også. Da blir den ganske barnevennlig. Litt sukker er hjemmeligheten i en god tomatsaus. Det tar frem den naturlige sødmen i tomatene. Jeg bruker både tomater på boks og cherrytomater, og lar den koke ganske lenge.
Oppskrift huevos rancheros
2 porsjoner
Tomatsaus
1 boks tomater (av god kvalitet)
1 halv gul løk
1 fedd hvitløk
1 rød chilifrukt
1 rød spisspaprika
Litt olivenolje til steking
1 ts sukker
Salt og pepper etter smak
Øvrigt
2 egg
Frisk koriander
Noen spisesjeer revet ost
Fremgangsmåte huevos rancheros
1. Finkutt løk, hvitløk, og chili. Stek gyllne i olivenolje.
2. Hell på tomater på boks og kok noen minutter.
3. Legg i paprika i biter og hele cherrytomater. La koke på lav temperatur ca 10 minutter.
4. Smak til med salt, pepper og sukker
5.Ha tomatsausen i en ildfast form eller i en støpejernpanne. Lag 2 hull i tomatsausen og klekk eggene i hullen. Dryss over revet ost.
6. Stek i ovnen på 200° Cca 8-10 minutter. Dryss over fersk koriander ved servering, og ha gjerne litt avokado og baguette som tilbehør.
Hva syntes juryen?
Det kom ingen spørsmål eller kommentarer på at dette var vegetar, som det noen gang kan gjøre når man er gift med en urtisdmann som helst spiser kjøtt hver dag. Vi syntes begge dette var kjempegodt. Jeg glemte meg litt når jeg skulle servere maten og tok i håndtaket på støpejernspannen, det skulle jeg ikke gjort, fordi det var supervarmt og jag brente meg! Minuspoeng på grunn av det, men ellers veldig enkel og god brunsj eller lunsj.