Panna cotta

 Panna cotta

I samarbeide med Piano® fra TINE.

Jeg har tatt frem to nyttårsdesserter hvor basen er Piano® Panna cotta. Jeg lagde en som er veldig enkel, som absolutt alle kan lage. Og en som tar litt lenger tid, men som fortsatt er veldig enkel å få til. Begge disse passer bra å forberede i god tid før festen.

Jeg har laget panna cotta ganske mange ganger, men av en eller annen grunn pleier jeg å få to lag i panna cottaen. Det er som at gelatinen synker mot bunn. Det slipper man ved å bruke Piano Panna cotta. Man bare varmer den på lav temperatur til den er helt smeltet. og så heller man den i formen man ønsker servere de fra. Jeg klarer jo aldri bare la ting være som de er, og må stadig eksperimentere. Panna cottaen fra Piano er virkelig perfekt for det. Den tåler både syre og varme uten å sprekke, hvert fall gjorde ikke min det. Dessuten er den laget av ekte norsk fløte.

piano panna cotta

Vi starter med den varianten som er den enkleste, og det er sitronpanna cotta med pasjonsfrukt

Sitron panna cotta

Oppskrift sitronpanna cotta med pasjonsfrukt

4 porsjoner

1 pakke Piano® Panna cotta, 250 ml

Saft og zest av en halv sitron

2-3 friske pasjonsfrukter

Fremgangsmåte sitronpanna cotta med pasjonsfrukt

1. Klipp opp pakningen og legg Panna cotta-basen i en kjele, smelt panna cottaen på lav temperatur. Den skal ikke koke. Rør om av og til. Den skal bli helt flytende.

2. Ha i sitronsaft og zesten fra en halv sitron og bland godt.

3. Hell opp panna cottaen i fire glass, og sett dem i kjøleskapet noen timer.

4. Ved servering, åpne de friske pasjonsfruktene og topp panna cottaen med innholdet.

Panna cotta med salt karamell

Da jeg laget den andre varianten, laget jeg først en fløtekaramell som jeg brukte til å smaksette Panna cottaen med, i tillegg brukte jeg karamellen til å lage salte karamellpopcorn. Karamellsausen tar bare 10 minutter å lage men smaker tusen ganger bedre enn variantene du får kjøpt i butikk.

Oppskrift Fløtekaramell-panna cotta med salte karamellpopcorn

1 pakke Piano panna cotta 250 ml

3-4 dl poppede popcorn

Litt salt

Fløtekaramellsaus

1 dl kremfløte

1 dl sukker

1 dl lys sirup.

piano salt karamell pannacotta

Fremgangsmåte Fløtekaramell panna cotta med salte karamellpopcorn

1. Start med karamellsausen. Den lager man enkelt ved å koke sammen, sukker, fløte og lys sirup, i en kjele, i 10 minutter. Hvis man lager en større mengde enn det som står i oppskriften, må man koke karamellen litt lenger. Pass på at det ikke koker over.

2. Smelt Piano panna cotta på lav temperatur. Smaksett med 1 dl av den hjemmelagde fløtekaramellsausen. Hell Panna cottaen opp i serveringsglass og la sta kjølig noen timer.

3. Hell popcornene ut på et bakepapir og hell karamellsaus over, spar ca. en halv desiliter saus til å toppe den ferdige desserten med om du vil. Bland godt slik at alle popcorn blir dekket med karamellsaus. Strø over litt salt

4. Hvis du ønsker at popcornene skal være dekket av myk karamell kan da la de være som de er, hvis du ønsker at de skal bli sprø, så kan du steke de i ovnen ca. 10 minutter på 175° C, følg godt med slik at de ikke blir brente.

5. Ved servering- legg på en generøs mengde karamellpopcorn og hell over litt ekstra karamellsaus

piano panna cotta


Hva syntes juryen?

Det var skikkelig vanskelig å velge favoritt her, jeg elsker både sitron og salt karamell. Heldigvis hadde jeg jo laget begge varianter så jeg trengte ikke å velge!

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for mer inspirasjon

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more